Annonce
Læserbrev

En uholdbar situation: Lad kommunerne stå for inddrivelse af gæld

Læserbrev: Det er jo ingen hemmelighed, at skattevæsenets inddrivelsessystem fortsat hænger i bremsen. Danskernes skattegæld er vokset til svimlende 123 milliarder kroner, og intet ser ud til, at stigningen i gælden topper lige foreløbigt. Oven i det så meldte skatteministeren for kort tid siden ud, at lanceringen af det nye system udskydes yderligere.

Det er en helt igennem uholdbar situation, som vi selvfølgelig ikke bare skal affinde os med. Vi kan ikke bare sidde på hænderne indtil 2021 eller længere, og blot se til, at gælden blot stiger og stiger. Det er et slag i ansigtet for de mange danskere, som betaler det, de skal, at man hele tiden bliver mindet om, at andres gæld ikke bliver inddrevet. Derfor er vi nu nødt til at tænke i andre baner.

DF har derfor fremsat et nyt beslutningsforslag, som vil gøre det muligt for landets kommuner og andre offentlige ikke-statslige institutioner selv at inddrive de mange udeståender. Såfremt der er kommuner eller nogle af de andre ikke-statslige fordringshavere, der mener at kunne inddrive gælden mere effektivt end Skat, så bør de da have mulighed for det. Det har de faktisk gjort med succes i forhold til grundskyld, som kommunerne har varetaget de seneste år.

Man fristes til at sige, at det vel næppe kan blive dårligere end det er nu, hvor gælden går den forkerte vej. Så hvorfor ikke give andre end staten en chance?

Annonce
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce