Annonce
Læserbrev

En uholdbar situation: Lad kommunerne stå for inddrivelse af gæld

Læserbrev: Det er jo ingen hemmelighed, at skattevæsenets inddrivelsessystem fortsat hænger i bremsen. Danskernes skattegæld er vokset til svimlende 123 milliarder kroner, og intet ser ud til, at stigningen i gælden topper lige foreløbigt. Oven i det så meldte skatteministeren for kort tid siden ud, at lanceringen af det nye system udskydes yderligere.

Det er en helt igennem uholdbar situation, som vi selvfølgelig ikke bare skal affinde os med. Vi kan ikke bare sidde på hænderne indtil 2021 eller længere, og blot se til, at gælden blot stiger og stiger. Det er et slag i ansigtet for de mange danskere, som betaler det, de skal, at man hele tiden bliver mindet om, at andres gæld ikke bliver inddrevet. Derfor er vi nu nødt til at tænke i andre baner.

DF har derfor fremsat et nyt beslutningsforslag, som vil gøre det muligt for landets kommuner og andre offentlige ikke-statslige institutioner selv at inddrive de mange udeståender. Såfremt der er kommuner eller nogle af de andre ikke-statslige fordringshavere, der mener at kunne inddrive gælden mere effektivt end Skat, så bør de da have mulighed for det. Det har de faktisk gjort med succes i forhold til grundskyld, som kommunerne har varetaget de seneste år.

Man fristes til at sige, at det vel næppe kan blive dårligere end det er nu, hvor gælden går den forkerte vej. Så hvorfor ikke give andre end staten en chance?

Annonce
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce