Annonce
Ringkøbing IF

En træner med panderynker og bekymringer: RIF indleder sæsonen i danmarksserien i en stærkt svækket udgave

Angriberen Mikkel Holk er desværre ikke med, når Ringkøbing IF torsdag eftermiddag spiller årets første kamp i danmarksserien. Du kan følge kampen på vores liveopdatering på nettet. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Ringkøbing IF indleder forårssæsonen i danmarksserien med to hjemmekampe mod bundhold i påsken. Derfor er det skidt, at RIF med afgang og skader er svækket i forhold til efteråret.

Ringkøbing: Det kan godt være, det umiddelbart ser fornuftigt ud for Ringkøbing IF med en aktuel femteplads og 13 point for ti kampe, inden danmarksserien genoptages torsdag med en hjemmekamp mod bundholdet Horsens FS.

Men der er grund til bekymring.

Jesper Dalsgaard er stoppet, angriberen Kasper Nissen og midtbanespilleren Ragnar Leósson er væk, Mikkel Holk og Andreas Lauridsen sidder ude med en skade.

Man havde håbet, at Andreas Bonde Jespersen og Kasper Thomsen ville være tilbage efter langvarige skader, men på en af de første træningsaftener kom uheldige Kasper Thomsen til skade med sit ene knæ, og han er formentlig ude resten af sæsonen, mens Andres Bonde Jespersen slog en skulder af led, efter han var kommet i gang efter brud i foden.

Lauge Olesen er så skadet, han ikke kan spille fra start, og Dennis Juelsgaard er først lige begyndt at træne efter endnu en skade.

Så selv om RIF har rykket en lang række U19-spillere op i førsteholdstruppen, så er truppen smal i øjeblikket. Det kunne også ses i holdets eneste træningskamp i lørdags, hvor der var fire spillere med fra årgang 2003.

Annonce

1-1 i den eneste træningskamp

RIF spillede i øvrigt 1-1 mod Herning Fremad fra danmarksserien. Lennard Lauridsen scorede på hovedstød, og Herning udlignede på straffespark.

- Vi var i kontrol en time, og der var flere chancer i første halvleg. I anden halvleg faldt vi i niveau, men vi burde alligevel have vundet. Det vigtigste var, at vi fik spillet, og at spillerne fik en forsmag på, hvad der venter, fortalte træner Claus Christiansen.

Trods den fornuftige placering lige nu kigger RIF nedad.


De første kampe vil blive definerende for, hvordan det går. Står vi med seks point efter de to første hjemmekamp mod bundholdene Horsens og Viby, kan det give os et gevaldigt løft. Taber vi begge, er vi i problemer.

Claus Christiansen, cheftræner i Ringkøbing IF


- Med det hold, vi har, burde det dreje sig om udvikling, men det er der bare ikke råd til. Vi skal koncentrere os om at skabe afstand til bunden. Og det skal ske med enkelt spil. Vi forsvarer os ok, og vi har fart i front med spillere som Christian Pinholt, Johan Søndergaard Larsen og Zacharias Sørensen, men vi savner Mikkel Holk, fortæller Claus Christiansen.

Han er spændt på at se, hvilket niveau RIF har oven på en kort opstart.

- Tingene er ikke optimale for os, men det er det sikkert heller ikke for de andre hold. De er jo i samme situation som os. De første kampe vil blive definerende for, hvordan det går. Står vi med seks point efter de to første hjemmekamp mod bundholdene Horsens og Viby, kan det give os et gevaldigt løft. Taber vi begge, er vi i problemer, sagde Claus Christiansen.

Der må ikke komme tilskuere på Green Arena torsdag og mandag til de to kampe, men de kan begge følges på vores hjemmeside, hvor der liveopdateres fra begge kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce