Annonce
Mindeord

Mindeord over Søren Rosenlund Christensen: En stor motor gik i stå

Tidligere chefredaktør Søren Christensen er død 44 år gammel. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Mindeord: Hans Krabbe, chefredaktør, Midtjyllands Avis, skriver mindeord om Søren Rosenlund Christensen:

Hvis livet var et cykelløb, så havde min ven, Søren Rosenlund Christensen, netop kørt sig varm og placeret sig rigtigt i feltet, så han var klar til at spille sin naturlige hovedrolle i resten af konkurrencen.

Men det fik han ikke lov til. Fredag aften døde Søren af de komplikationer, han fik i forbindelse med et trafikuheld to døgn tidligere, hvor han blev kørt ned under en af de træningsture på racercyklen, som han brugte til at klare sin skarpe hjerne og samtidig røgte den for nye ideer og initiativer.

Søren blev kun 44 år. Tilbage med den største smerte sidder naturligvis Arina og drengene, Frederik og Stian, der skal håndtere chokket over at miste Søren på et tidspunkt, hvor livet først skulle til at folde sig ud. Nu må de rykke endnu tættere sammen i mindet om en enestående mand og far.

For Søren Rosenlund Christensen var et livstykke af de sjældne, og han nåede - sin unge alder til trods - at sætte sig spor i hjembyen Tønder, i Ringkøbing-området og på Bornholm, så ingen, der blev ramt af hans stråleglans, nogensinde glemmer ham. I Aalborg var Søren først lige kommet i gang med gearskiftet og den nye retning for Nordjyske. Han var stolt over at have fået depechen, han var klar, og han glædede sig til for tredje gang at prøve kræfter med at revitalisere et mediehus i en brydningstid for branchen.

Annonce

Rollemodel og inspirator

Jeg lærte Søren at kende i en moden alder. Jeg ville gerne have mødt ham tidligere. Og kendt ham længere. Nu må jeg nøjes med de stærke minder om en helt særlig mand, publicist og cykelmenneske.

Søren var sjov. Når han havde taget temperaturen på en debat, kunne han i én sætning, med vid, bid og glimt i øjet perspektivere, så tingene faldt på plads. Men han var også en no-nonsens mand med sine meningers mod og ligeglad med ikke at være ven med alle. Som en ægte publicist. Han stod på mål for de egne, hans medier repræsenterede, og han var som leder, kommunikator, interviewer, eventmager og rollemodel fremtiden i en branche, der sukker efter ungdom, innovation og fanden-i-voldskhed.

For mig var Søren ven, sparringspartner og en, der gav læ, når den vestenvind, han holdt af at slås med, tvang ham ned over racerens styr. Jeg kommer til at savne hans drillende, iagttagende blik og skæve smil. Og sms’erne, der spredte lys som de første erantis. Ironisk nok blev en træningstur på den elskede cykel begyndelsen til enden for Søren.

Arinas, Frederiks og Stians store motor blev helt ubegribeligt slukket på et tidspunkt, hvor den først for alvor skulle til at trække watt i livets store etapeløb.

Æret være Søren Rosenlund Christensens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Vestjylland

Gylden trio på Lystbækgaard

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce