Annonce
Erhverv

En stærk og værdibåren kultur gør plejehjem til en god arbejdsplads

15 repræsentanter for Spjald Pleje- & Aktivitetscenter blev i Cirkusbygningen i København hyldet for at være en af Danmarks bedste arbejdspladser. Pressefoto
Spjald Pleje- & Aktivitetscenter deltog for første gang i konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Arbejdsplads. Det blev til en flot placering og en god oplevelse i Cirkusbygningen i København.
Annonce

Spjald: En rækker medarbejdere fra Spjald Pleje- & Aktivitetscenter fik i sidste uge er rigtig god oplevelse i Cirkusbygningen i København. De blev nemlig hyldet på scenen.

Danske Diakon Hjem havde i år for første gang tilmeldt alle organisationens plejehjem til konkurrencen Danmarks Bedste Arbejdsplads.

De 69 medarbejdere på Spjald Pleje- & Aktivitetscenter skulle anonymt udfylde et skema med udsagn om deres arbejdsforhold.

Resultatet blev meget fornemt, og det rakte til en placering som nummer 23 i rækken for virksomheder med 50 til 499 medarbejdere.

Vi er rigtig glade for, at vores holdindsats bærer frugt, og at vi kan mænge os lidt med nogle anderledes firmaer end dem, der er inden for pleje og omsorg. Den anerkendelse er vi rigtig glade for.

Susan Kirkegaard Pedersen, forstander for Spjald Pleje- & Aktivitetscenter.

Annonce

Værdibårne kulturer

Det er den internationale organisation Great Place to Word, der står bag kåringen, og organisationens direktør Liselotte Jensen giver denne fælles karakteristik af de vindende virksomheder:

"Et fællestræk for de bedste arbejdspladser er stærke, værdibårne kulturer og en meget høj grad af bevidsthed og refleksivitet over, hvilke arbejdsmiljøer, man ønsker. De stærke kulturer giver sammenhængskraft og retning for adfærden på arbejdspladserne. Og det understøtter igen udviklingen. Kulturen giver med andre ord næring til strategien. Et andet fællestræk for de bedste arbejdspladser er et fokus på udvikling af arbejdspladsen gennem udvikling af medarbejderne, samt et overskud til- og ønske om at tage ansvar for den verden, man agerer i".

Det er ord, som forstanderen for Spjald Pleje- & Aktivitetscenter, Susan Kirkegaard Pedersen, kan skrive under på.

- I Danske Diakon Hjem har vi en værdibaseret kultur, hvor de kristne værdier skinner igennem i vores handlinger. Der er en god stemning på arbejdspladsen, hvor vi hjælpes ad med mange opgaver, siger hun og fortsætter:

- For os har det i adskillige år fungeret med delvist selvkørende teams. Vi har seks plejeteams og 8-11 beboere pr. team og ad hoc personale til køkken, administration, pedel og aktivitetspersonale, som også koordinerer de frivilliges hjælp til beboerne og personalet. Strukturen medvirker, at der altid er nogen, der ved, hvad der skal gøres, eller som hurtigt kan finde svar. Der er derfor ikke langt fra idé til handling. Relationerne på kryds og tværs udvikler os - og som konsekvens kan vi mere sammen.

Annonce

Måtte trække lod

Susan Kirkegaard Pedersen havde naturligvis gerne set, at alle medarbejdere havde fået chancen for at blive hædret i København, men de 63 beboere skulle jo også passes den dag.

- Der var repræsentanter for alle afdelinger med, men vi måtte trække lod i nogle af afdelingerne. Men for de, der kom med, blev det til en rigtig god tur og en sjov oplevelse. Det er altid dejligt at stå på en stor scene med en masse andre glade vindere og få klapsalver for det arbejde, man udfører, siger Susan Kirkegaard Pedersen.

- Vi er rigtig glade for, at vores holdindsats bærer frugt, og at vi kan mænge os lidt med nogle anderledes firmaer end dem, der er inden for pleje og omsorg. Den anerkendelse er vi rigtig glade for, siger Susan Kirkegaard Pedersen.

- Der er udfordringer på enhver arbejdsplads, og der er meget, der skal spille samme for, at det bliver en god arbejdsplads for alle. Hos os prøver vi meget at lytte efter, hvad den enkelte medarbejder fortæller og derefter hjælpe, så godt vi kan. Det kan godt være svært, da det afhænger meget af mennesker. Derfor er det naturligvis dejligt at få at vide, at det, vi gør, er rigtigt, siger Susan Kirkegaard Pedersen.

Annonce

De ti bedste

Danmarks 10 bedste arbejdspladser 2019 i kategorien fra 50 til 499 medarbejder blev i øvrigt: Roche Pharmaceuticals, Middelfart Sparekasse, Abakion, Pentia, Delegate, Job-, Aktivitets- og kompetencecenteret, Gentofte Kommune, Bitzer Electronics, Sopra Steria, Coop Trading og Carl Ras.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce