Annonce
Ringkøbing-Skjern

En skuffet borgmester om genåbningen: - Det flytter jo ingenting

Hans Østergaard (V) var langt fra en tilfreds mand på en ellers solrig Kr. Himmelfartsdag. Onsdagens udmelding om genåbningen var noget af en skuffelse for borgmesteren. Arkivfoto: Jørgen Kirk
- Forhåbentlig ligger der et eller andet sted en stiltiende aftale om at åbne grænsen ret hurtigt, hvis der ikke sker en eksplosiv udvikling i antallet af corona-tilfælde i næste uge, er borgmesterens håb.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Borgmester Hans Østergaard (V) var langt fra en tilfreds mand her på en ellers solrig og vindstille Kr. Himmelfartsdag. Det er udmeldingen onsdag sidst på aftenen om den seneste genåbning, der har gjort ham mere eller mindre mellemfornøjet.

På den ene side er han glad for de forskellig ting, der blev åbnet for - blandt andet de zoologiske haver og museerne, men overordnet set er der ikke meget glæde at spore.

- Jeg er ikke særlig imponeret om udmeldingen i forhold til åbningen af grænserne. I forhold til den situation, turisterhvervet står i, flytter det jo ingenting, at udenlandske sommerhusejere, kærester og pårørende har fået mulighed for at komme til Danmark, siger Hans Østergaard.

Det har heller ikke imponeret ham, at datoen for, hvornår regeringen vil komme med en ny udmelding om en kontrolleret genåbning, er flyttet tre dage frem.

- Forhåbentlig bliver den næste melding, at det i det mindste er turister, der også får lov til at krydse grænsen. For vi har altså et turisterhverv, der havde håbet, men nu sidder i en voldsom situation og er virkelig skuffede og frustrerede over, at de stadig ikke kan orientere tyskerne, om de kan komme i sommerhus eller ej, lyder det fra den skuffede borgmester.

Han håber dog, at der ligger noget mere konkret bag flytningen af datoen fra 1. juni til senest 29. maj.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro på, for der var jo på et tidspunkt et flertal for at åbne grænsen, men så blev det alligevel ikke til noget. Jeg må jo høre ind til hos mit parti, hvad der ligger bag onsdagens forhandlinger og forløb. Forhåbentlig ligger der et eller andet sted en stiltiende aftale om at åbne grænsen ret hurtigt, hvis der ikke sker en eksplosiv udvikling i antallet af corona-tilfælde i næste uge, lyder håbet fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Elevtalsprognoser er ret sikre - men der er store afvigelser på en enkelt skole

Annonce