Annonce
Skjern

En sjælden ære: Oldefar satte huen på Martins hoved

Martin Fromberg Hansen fik studenterhuen på af oldefar H.C. Fromberg Hansen. Privatfoto

Skjern/Rækker Mølle: Normalt er det de stolte forældre eller måske bedsteforældre, der får det ærefulde hverv at krone de nys udklækkede studenter med deres velfortjente huer. Men for Martin Fromberg Hansen fra Rækker Mølle skulle man tre generationer ud for at finde den, der skulle sætte studenterhuen på hans hoved.

Det var nemlig Martin Fromberg Hansens oldefar H.C. Fromberg Hansen, Ringkøbing, der mandag eftermiddag kunne give oldebarnet hovedbeklædningen, som betyder, at ungdomsuddannelsen nu er tilendebragt.

Martin Fromberg Hansen blev færdig ved handelsskolen i Skjern, og han er glad for, at hans 90-årige oldefar kunne give ham huen på.

- Det var en stor ære for mig. Der er ikke mange, der har den mulighed med deres oldeforældre, så det betød meget for mig, siger den nyudsprungne handelsstudent.

Annonce

Vil læse idræt

Oldefar H.C. Fromberg Hansen kunne sætte huen på, efter Martin Fromberg Hansen havde bestået sin sidste eksamen i innovation med et 10-tal.

Nu står den først på velfortjente studenterfestligheder og sommerferie, hvorefter han i løbet af det næste år skal læse op på tillægsfag i Aarhus og Aalborg for at søge ind på idrætuddannelsen efter sommerferien 2020.

- Jeg har været aktiv i håndboldklubben i Rækker Mølle og frivillig i KFUM Idrætsforbund. Jeg interesserer mig for mennesker og sport, siger Martin Fromberg Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce