Annonce
Fodbold

En sej omgang - 27 forslag til debat og gennemgang i DBU Jylland Region 2

Den nye og den afgående formand i DBU Jylland Region 2. Den nye formand Johnny Krogh Hansen fra Ravnsbjerg sammen med Johanne Berg. Foto: Sidsel Reitz Krarup
Med 27 forslag til gennemgang og debat blev DBU Jylland Region 2s årsmøde i Aulum en lang forestilling, som sluttede med, at Johanne Berg efter fem år som formand og ti år i bestyrelsen gik af. Ny forman er Johnny Krogh Hansen fra Ravnsbjerg.

Aulum: Johnny Krogh Hansen fra Ravnsbjerg IF afløste Johanne Berg som formand for DBU Jyllands Region 2.

Det var et af højdepunkterne, da Region 2 tirsdag aften afviklede deres årsmøde i Aulum, hvor der var 108 stemmeberettigede fra 61 repræsenterede klubber ud af regionens 220 klubber.

Det blev Pernille Kristensen fra Nr. Felding, der afløste Johanne Berg i bestyrelsen, hvor der var genvalg til Henrik Flensborg Hansen og Jørgen Rasmussen.

Efter flæskesteg og risalamande blev årsmødet indledt med uddeling af flere priser under Johanne Bergs beretning.

Åge Eltons Initiativpris gik til Anja Kjælder Hvam fra Lemvig GF. Ud over blomster kunne prisvinderen tage 5000 kroner med hjem til sin klub.

Gør en forskel-prisen gik til Preben Rusbjerg fra Ejsing Boldklub, og prisen blev fulgt af 4000 kroner.

Årets breddedommer blev Jan Dahl. En helt ny pris, som skal sætte fokus på dommerens vigtige rolle og betydning i fodboldfamilien.

Årets fodboldklub blev sammenlægningen Ikast FC.

I alt 27 forslag skulle behandles på årsmødet – 14 fremsat af klubberne og 13 fra DBU Jylland. Forslagspakken indeholdt oplæg til flere markante ændringer. Men fælles for dem alle var, at forslagene kun kunne drøftes. Den endelige vedtagelse finder sted på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning den 11. januar 2020.

Der var debat om et forslag om at droppe playoffkampe i herrerækkerne. Stemningen var mest imod et forslag fra Støvring om at afskaffe midtvejsombrydningen forår og efterår i ungdomsrækker og de laveste seniorrækker. Og så var der den næsten sædvanlige diskussion om forskellige årgange i ungdomsrækker. Støvring IF ønsker U16 drenge afskaffes, en anden klub vil ændre afviklingen af U17.

Der var pæn debat omkring et forslag fra DBU Jylland om fleksibel spilleranvendelse i de laveste seniorrækker. Det er et forslag på at få afviklet flere seniorkampe, men det var forsamlingen ikke helt enig i. Et andet forslag gik på at afskaffe fast spilletidspunkt i sidste spillerunde. Frygten gik på, at alle så vil spille lørdag, og så vil der ikke være dommere nok. Flertallet var også imod ændring af reglerne for ti minutters udvisning for gult kort i rækker med linjedommere. man vil beholde det nuværende system. Der var også enighed om at skære antallet af hold i U19 drenge liga 1 ned fra 24 til 16, lige som man heller ikke ønsker at skære ned i U16 piger til kun en enkelt række.

Det var en langtrukken omgang. Især når man tager i betragtning, at intet kunne vedtages eller forkastes. Det må vente til mødet i Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Mand omkommet i drukneulykke

Videbæk

Kvinde hørte tyv luske rundt

Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce