Annonce
Fodbold

En sej omgang - 27 forslag til debat og gennemgang i DBU Jylland Region 2

Den nye og den afgående formand i DBU Jylland Region 2. Den nye formand Johnny Krogh Hansen fra Ravnsbjerg sammen med Johanne Berg. Foto: Sidsel Reitz Krarup
Med 27 forslag til gennemgang og debat blev DBU Jylland Region 2s årsmøde i Aulum en lang forestilling, som sluttede med, at Johanne Berg efter fem år som formand og ti år i bestyrelsen gik af. Ny forman er Johnny Krogh Hansen fra Ravnsbjerg.

Aulum: Johnny Krogh Hansen fra Ravnsbjerg IF afløste Johanne Berg som formand for DBU Jyllands Region 2.

Det var et af højdepunkterne, da Region 2 tirsdag aften afviklede deres årsmøde i Aulum, hvor der var 108 stemmeberettigede fra 61 repræsenterede klubber ud af regionens 220 klubber.

Det blev Pernille Kristensen fra Nr. Felding, der afløste Johanne Berg i bestyrelsen, hvor der var genvalg til Henrik Flensborg Hansen og Jørgen Rasmussen.

Efter flæskesteg og risalamande blev årsmødet indledt med uddeling af flere priser under Johanne Bergs beretning.

Åge Eltons Initiativpris gik til Anja Kjælder Hvam fra Lemvig GF. Ud over blomster kunne prisvinderen tage 5000 kroner med hjem til sin klub.

Gør en forskel-prisen gik til Preben Rusbjerg fra Ejsing Boldklub, og prisen blev fulgt af 4000 kroner.

Årets breddedommer blev Jan Dahl. En helt ny pris, som skal sætte fokus på dommerens vigtige rolle og betydning i fodboldfamilien.

Årets fodboldklub blev sammenlægningen Ikast FC.

I alt 27 forslag skulle behandles på årsmødet – 14 fremsat af klubberne og 13 fra DBU Jylland. Forslagspakken indeholdt oplæg til flere markante ændringer. Men fælles for dem alle var, at forslagene kun kunne drøftes. Den endelige vedtagelse finder sted på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning den 11. januar 2020.

Der var debat om et forslag om at droppe playoffkampe i herrerækkerne. Stemningen var mest imod et forslag fra Støvring om at afskaffe midtvejsombrydningen forår og efterår i ungdomsrækker og de laveste seniorrækker. Og så var der den næsten sædvanlige diskussion om forskellige årgange i ungdomsrækker. Støvring IF ønsker U16 drenge afskaffes, en anden klub vil ændre afviklingen af U17.

Der var pæn debat omkring et forslag fra DBU Jylland om fleksibel spilleranvendelse i de laveste seniorrækker. Det er et forslag på at få afviklet flere seniorkampe, men det var forsamlingen ikke helt enig i. Et andet forslag gik på at afskaffe fast spilletidspunkt i sidste spillerunde. Frygten gik på, at alle så vil spille lørdag, og så vil der ikke være dommere nok. Flertallet var også imod ændring af reglerne for ti minutters udvisning for gult kort i rækker med linjedommere. man vil beholde det nuværende system. Der var også enighed om at skære antallet af hold i U19 drenge liga 1 ned fra 24 til 16, lige som man heller ikke ønsker at skære ned i U16 piger til kun en enkelt række.

Det var en langtrukken omgang. Især når man tager i betragtning, at intet kunne vedtages eller forkastes. Det må vente til mødet i Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Annonce