Annonce
Debat

En rigtig beslutning at redde børnene og retsforfølge forældrene

Læserbrev: Det er den rigtige beslutning at hente de danske børn hjem, der lever under forfærdelige forhold i syriske lejre. Det gør de, fordi deres forældre, træf det uforståelige og forfærdelige valg at kæmpe for Islamisk Stat.

Forældrene var danske statsborgere, der rejste fra alt det vores land tilbyder for at gå i krig for nogle værdier og et kalifat, der ligger så langt fra dem vi hylder herhjemme. Jeg har intet ønske om at bidrage til disse danskeres frihed. De skal straffes for det, de har gjort. Ingen tvivl om det. Men skal deres børn straffes?


Annonce

De skal straffes for det, de har gjort. Ingen tvivl om det. Men skal deres børn straffes?


De er blevet født af forældre, der er forledt af en islamistisk ideologi. De er født af forældre, der har sat denne ideologi over deres børns velbefindende. Den slags svigt og overgreb er vi som samfund en forpligtigelse til at beskytte danske børn mod.

Derfor glæder jeg mig over at de nu bliver hentet hjem.

Det betyder også, at flere af mødrene hentes hjem. Det er selvfølgelig mere kontroversielt. Men der er også den rigtige beslutning. Jeg har intet ønske om, at de skal bo og leve frit i Danmark. Men vores forpligtelser som samfund knytter sig i særlig grad til vores statsborgere.

Vi forventer, at de mennesker, der er statsborgere i andre lande, og som laver kriminalitet eller terror her, dem kan vi udvise til retsforfølgelse og fængsling i de lande, hvor de hører til. Men det virker jo kun, hvis andre lande påtager sig ansvar for deres statsborgere. Også de, der har gjort forfærdelige ting. Derfor må vi også selv tage det ansvar.

Efter anden verdenskrig retsforfulgte vi i Danmark de af vores borgere, der havde vendt Danmark ryggen og frivilligt kæmpet på nazisternes side ved østfronten. Det samme gælder her. Red børnene og retsforfølg de af forældrene, der har begået terror og kriminalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce