Annonce
Tarm

En regn af sigtelser: Påvirket bilist kørte galt, jagtede to mænd og gik amok på politiet

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
En vestjysk mand kan se frem til en ordentlig stak sigtelser for alvorlige forbrydelser, efter han gik bersærk på både sagesløse mennesker og ordensmagten lørdag aften.
Annonce

Ådum/Ølgod: Om den mand, der lørdag i påvirket tilstand kørte galt ved Bavnegårdsvej i Ådum, forsøgte at spille pladen fuld, hvad angår sigtelser, vides ikke. Men i løbet af nogle få timer fik kan i hvert fald skrabet en hel del sammen, så han nu kan se frem til et større retligt efterspil.

Den påvirkede mand kørte som sagt sin bil i grøften ved en ejendom på Bavnegårdsvej lørdag aften klokken 18.15. Beboeren på ejendommen indfandt sig kort efter på stedet for at høre, hvad der var sket.

Det mente den påvirkede mand imidlertid overhovedet ikke, at beboeren skulle blande sig i. Faktisk blev bilisten så sur, at han sprang ud af bilen og jagtede beboeren rundt til fods på ejendommen, alt imens han udspyede dødstrusler.

Mens denne scene udspillede sig, kom faren og moren til ejendommens beboer tilfældigvis forbi, og faren, der kørte bilen, gjorde holdt, stak hovedet ud af vinduet og ville vide, hvad der foregik.

Annonce

Forgæves flugtbil

Nu var det imidlertid faren, der påkaldte sig den påvirkede mands opmærksomhed og vrede, så han måtte flygte ud af bilen, og nu var det hans tur til at blive jagtet rundt af manden.

På dette tidspunkt må det være gået op for den påvirkede mand, at det nok var en god ide at fortrække sig fra hele situationen. Men hans egen bil lå jo ukampdygtig i grøften. Derfor konkluderede han, at faren og og morens bil ville være et oplagt flugtkøretøj.


I løbet af lørdag aften nåede manden således at samle sigtelser for blandt andet kørsel i påvirket tilstand, trusler på livet, krænkelse af husfreden samt trusler, vold og fornærmelser mod betjentene.


Der opstod imidlertid et problem, for den snarrådige mor, der nok havde lugtet lunten, havde skyndt sig at tage nøglerne, inden den påvirkede mand kunne stikke af med både hende og bilen.

Annonce

Så rødt mod betjente

Uden mulighed for at fragte sig væk fra stedet i et køretøj flygtede manden derfor til fods.

Politiet blev tilkaldt og havde ikke svært ved at finde frem til den iltre bilist, der var nået til Ølgod. Her anholdt betjente manden, men skærmydslerne var ikke forbi endnu.

I politibilen på vej til stationen i Holstebro blev manden nemlig så hidsig, at han angreb betjentene både verbalt og korporligt.

I løbet af lørdag aften nåede manden således at samle sigtelser for blandt andet kørsel i påvirket tilstand, trusler på livet, krænkelse af husfreden samt trusler, vold og fornærmelser mod betjentene.

Manden, der i forvejen er kendt af politiet, blev løsladt næste dag og kunne intet huske om episoden - men det skal han nok blive mindet om, når sagen ender hos en dommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Annonce