Annonce
Hvide Sande

En række aktører langs Vesterhavet deler i november "goodiebags" ud til hundeejere

En række turistaktører i Søndervig og Hvide Sande er klar til at gøre november til "hundens måned" med goodiebags til hundeejere og gode tilbud. Privatfoto

Søndervig: Man havde sidste år så stor succes med en "hundens uge", at man denne gang har valgt at udvide forkælelsen af menneskets bedste ven til hele november måned. I Søndervig og Hvide Sande vil Esmark, Danwest, Westerland og Feriepartner deler goodiebags ud til alle ankomster med hund – en goodiebag med lækkerier og vouchers med gode tilbud fra både Ringkøbing Dyrecenter og Maxi Zoo. Derudover er der nogle tilbud, der gælder alle folk med hund.

Karolines hundesalon i Velling giver 20 procent rabat i hele november på hundeklip inkluderet en gratis negleklip. Tilbuddet gælder kun salonen i Velling.

Annonce
Fra november er menneskets bedste ven igen velkommen på stranden i løs dressur. En række aktører i det vestjyske har gjort november til "hundens måned" med gaver og gode tilbud. Privatfoto

Foto og natursafari

Hos AS Visuals, der vil være at finde hver onsdag i november ved Beach Bowl i Søndervig tilbyder man en særlig "fotoshooting" af ens hund, hvor man kan vælge at købe billedet eller får det lavet om til en tegnet udgave mod bestilling. Fotoshooting vil ikke foregå i et studie, men kan blive taget, hvor end man måtte ønske det.

En helt exceptionel oplevelse er natursafarien med hund, hvor hunden selvfølgelig er i centrum, dette er arrangeret af Jyllandsakvariet.

Hver tirsdag i november er det muligt at komme med på tur med hunden i en specialindrettet bus, hvor der er god plads til hundene. Turen starter i Hvide Sande, hvor der gøres stop ved fjord, strand og skov og guiden har lege eller konkurrencer med til, hvordan man selv kan bruge naturen til at aktivere sin hund på en sjov og naturlig måde. Ruten går fra Hvide Sande til Baggers Dæmning ved Ringkøbing Fjord, herefter mod stranden mellem Søndervig og fortsætter mod Husby Klitplantage og hundeskoven her, hvorefter turen går retur til Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce