Annonce
Portræt

En perfekt søndag for Erik Viborg: AGF og Man United vinder - og der er flæskesteg i ovnen

Erik Viborg har blandt sine mange travle gøremål også posten som formand for kultur- og fritidsudvalget. Arkovfoto.
Formanden for kulturudvalget er stolt af sine egne og byens industrielle rødder; men han ville også tage gæster med til koncert i Generator til en kulturel oplevelse.
Annonce

En god søndag er for mig er en dag, hvor der bliver slappet af på Bakkedraget 4. Det lyder muligvis lidt kedeligt, men der sker så meget i løbet af ugen, så søndag må gerne være rolig. Hvis både AGF og Manchester United bliver vist i fjernsynet - og hvis det utrolige skulle ske, at de begge vinder, så mangler vi bare flæskestegen til aftensmaden, så er min søndag fuldendt.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende vores industri i Lem. Jeg er uddannet maskinarbejder, og er stolt af det. Derudover er jeg dybt imponeret over, hvordan industrien i Lem er opstået, og hvor meget det betyder for byen samt kommunen. Skulle der være en koncert på Generator samme dag, så vil jeg tage vedkommende med derud. Stedet er fantastisk og det er voldsomt flot, hvor langt man er nået på kort tid - nu mangler vi bare, at det bliver et regionalt spillested.

Mit seneste besøg i en kirke var i oktober, da to af vores nære venner blev kirkeligt viet. Jeg havde selv den store fornøjelse at vie dem tilbage i 2018 i deres have. Lars har jeg altid kendt, han har været min fodboldtræner, arbejdskollega, samt en rigtig god ven gennem mange år, så der var helt fantastisk at kunne få lov til at vie Mette og ham. Vores fantastiske præst i Højmark/Lem, sagde i kirken, at jeg ikke havde gjort det ordentligt, så derfor skulle det nu gøres færdigt.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på karaokebar, så skal det være ”Bliv væk fra vores kvarter” med Peter Belli. Den har altid fulgt mig, lige fra Giro 413 til at det blev vores sang på fodboldholdet. Jeg er vokset op med Giro 413, hvor Peter Belli og John Mogensen var mine to foretrukne. Jeg har dog rykket mig lidt musikalsk, men er stadig mest til dansk musik - men noget godt rap er heller ikke dårligt. Her til marts skal vi høre Annika Aakjær på Generator og det glæder jeg mig meget til.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg tage til New Caledonia med min kone, Hanne. Det er en lille fransk koloni som ligger i Stillehavet, to timer fra den australske østkyst. Jeg var rejsemontør for Vestas i perioden 1995-2001, og havde fornøjelsen af at besøge øen fire gange. Skulle der være penge til overs, så kunne vi på vejen hjem, ligge turen forbi Borneo. Jeg er bange for, at hvis man vil opleve øen og dens regnskov, så skal det snart til at være. Man ser desværre at øens regnskov er ved at blive ødelagt, på grund af udvindelsen af palmeolien.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være gode gamle The Sugarhill Gang. Sidste år fejrede de deres 40 års jubilæum, hvor de udgav en ny udgave af Rappers Delight. Det var det første rigtige rapmusik, jeg lyttede til, og de var vores helt store idoler, da jeg gik på efterskole.

Det irriterer mig helt vildt, når vores område bliver talt ned. Jeg synes, vi bor i en fantastisk kommune, der har alt. Det irriterer mig også, at der endnu ikke er blevet lavet et mere retfærdigt udligningssystem. De rige kommuner har et kæmpe problem, og det er hvordan de skal få brugt alle deres penge, mens andre må spare gang på gang. Det er en OMMER.

Mine stærke og svage sider, hvis jeg selv skal sige det; en af mine svage sider er, at jeg ofte får rodet mig ind i alt for meget, hvilket hænger sammen med, at ordet nej, er et svært ord for mig. Min kone mener, at jeg ikke husker ret godt længere, men er det en svag side? Jeg mener, jeg har flere stærke end svage sider - en af mine stærke sider er, at jeg er rummelig og en rigtig holdspiller. Jeg har siddet i diverse foreninger og nu som formand for KFU, og det at kunne give og tage er i min optik en nødvendighed for at få det hele til at fungere. En anden af mine stærke sider, er, at jeg ikke leder efter huller i osten, men derimod sørger for at være positiv og kigge fremad.

I næste uge ser jeg frem til en masse spændende kommunale møder. Havde I spurgt mig i sidste uge, havde mit svar været nytårskoncerten i Rofi. Det er et arrangement, jeg ser frem til hvert år. Masser af god musik, samtidig med at jeg får lov til at uddele kommunens kulturpris. I år gik prisen til Teatret OM, og det er i den grad velfortjent. Stort tillykke til hele holdet.

Fakta Erik Viborg

Alder: 51 år

Uddannelse: Maskinarbejder hos Kallesøe i Lem

Stilling: Projekt manager hos Vestas på 30. år. Byrådsmedlem. Formand for kultur- og fritidsudvalget.

Bopæl: Lem forever

Civilstatus: Gift med Hanne - sammen har vi Lasse på 28 år, samt Cecilie på 21 år

Fritid: Sport, specielt fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce