Annonce
Læserbrev

En ommer for Region Midtjylland: Placer lægebilen centralt i kommunen

Læserbrev: Det kom frem den 27. august, at fra den 1. september skal vores ellers to velfungerende akutbiler erstattes med én lægebil, som formanden for regionens hospitalsudvalg mener, er en meget bedre og meget mere tryg løsning. Jeg kan bare ikke se, hvordan det kan være en bedre og mere tryg løsning, når 1 bil placeret i Ringkøbing skal erstatte 2 biler placeret i hver ende af kommunen.

Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune. Der er langt fra den ene ende af kommunen til den anden. Det virker til, at regionen mener, at folks liv i den mest sydvestlige del af kommunen ikke er lige så meget værd som resten af områdets.

Fra søndag den 1. september må vi da ikke håbe, at der virkelig bliver brug for akuthjælp i den sydlige del af kommunen. For fremover, så bliver der rigtig langt for en akutlægebil at køre. I dag vil en akutbil kunne være fremme i løbet af få minutter, men fremover kan jeg frygte, at det vil tage over 30 minutter for den at nå frem til det sydligste af kommunen. Og så står de og siger, at den nye løsning er en bedre, og mere tryg løsning for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men hvordan kan færre biler, og længere ventetider være bedre og tryggere?

For nogle år siden, var jeg selv tæt på at miste min morfar. Han blev pludselig dårlig derhjemme og faldt om. Hvis ikke det havde været for den hurtige udrykning, så havde vi ikke haft ham hos os i dag. Jeg husker tydeligt, at jeg bagefter fik fortalt, at lægen havde sagt, at de ikke havde troet, at de havde fået ham tilbage igen. Hvis han havde skulle vente 20-30 minutter på at en akutlægebil, som skulle være kommet helt fra Ringkøbing, ja så havde vi da ikke haft ham hos os i dag.

Så kære Region Midtjylland. Dette er en helt klart ommer. Så kan det godt være, der er mange turister i den nordvestlige ende af kommunen, men det er der faktisk også i den sydlige del af kommunen. Og er det måske turisterne, der betaler skat? Nej det er os fastboende, og det er vel os, der først og fremmest skal have en ordentlig hjælp og dækning på lige vilkår med alle andre i kommunen. Så hvad med at finde et mere centralt sted i kommunen, så der er mere lige afstand til alle yderpunkter, end med den placering, I har valgt i dag, eller også lade os beholde den ordning, som vi allerede har, og som vi faktisk er meget tilfredse med.

Annonce
Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce