Annonce
Ringkøbing-Skjern

En normal hverdag rykker tættere på: Nu må restauranter og cafeer igen få gæster

Fra på onsdag er det igen muligt at gå ud og spise - og man må sidde både inde og ude. Ved udendørs servering behøver man ikke vise coronapas, og det glæder handelslivet i kommunen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I de tre største centerbyer glæder handelslivet sig til at nærme sig en normal hverdag igen - men de savner stadig tyskerne.

Skjern/Hvide Sande/Ringkøbing: Restaurationer har vidst det i noget tid, at de måtte åbne på onsdag. De måtte åbne for udendørs servering med forventningen om, at de skulle tjekke kundernes corona-pas.

Gårsdagens politiske forhandlinger på Christiansborg gik dog sådan, at der nu ikke skal vises corona-pas ved udendørs servering, mens der åbnes op for, at gæster kan sidde inde og spise - her dog mod fremvisning af coronapas. Samtidig ændres forsamlingsforbuddet, så flere må samles.

- Det er fantastisk, berettiget og på tide, siger købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen, Ringkøbing.

Annonce

- Detailhandlen måtte åbne i marts - men vi er stadig trykket af, at hoteller og spisesteder ikke måtte åbne, for det skaber noget liv i byen, når folk kan komme på weekendophold og komme ud og spise, siger han.

Han glæder sig over, at de indendørs forsamlinger nu også kan være større.

- Det gør, at folk kan holde selskaber og konfirmationer, hvilket betyder, at der skal købes tøj og gaver - og det kommer alle til gavn, siger han.

Men Jacob Muldkjær Rasmussen savner de udenlandske turister. De danske turister er gode købeglade gæster - men de er her kun i ferierne, hvor tyskerne er med til at brede sæsonen ud fra påske til efterår.

- Vi havde en virkelig god påskeuge, men tirsdag efter påske var det som at få en våd klud i ansigtet, for der var alle taget hjem. Tyskerne har en uges ferie mere, så normalt ville de have været her en uge mere, så vi glæder os, til de kommer igen, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Mere liv i byerne

I Hvide Sande glæder de sig også over, at spisesteder nu kan byde gæster velkommen. Men også her drømmer Karsten Madsen, formand for Foreningen Havnen, om de tyske gæster:

- Vi har brug for dem. Det er dem, der skaber liv her i hverdagene, siger han.

Det daglige liv vil også i Skjern blive mere normalt.

- Det er fantastisk. Nu kan man igen bare være impulsiv og gå ud og få en kop kaffe eller en øl, hvis man har lyst. Og det er dét, der giver liv i byen, siger bychef Mette Christensen.


Nu kan man igen bare være impulsiv og gå ud og få en kop kaffe eller en øl, hvis man har lyst. Og det er dét, der giver liv i byen.

Mette Christensen, bychef Skjern Handelsforening


- Mange var bekymrede for at skulle tjekke coronapas ved udendørs servering. Det behøver de ikke nu, og det er virkelig en god nyhed, siger hun, der glæder sig over muligheden for at samles flere indendørs.

- Det viser, at vi er på vej til en hverdag, der ligner den, vi kender. Det er en stor glæde, at folk nu kan holde konfirmationer og andre fester. Det betyder, at de også skal ud og købe gaver og tøj, og vi kan lave flere arrangementer i byen igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce