Annonce
Ringkøbing

En munter melodi: Unge musikere får 175.000 kroner at spille for

De elever, der er med i projektet OrkesterMester i Ringkøbing-Skjern Kommune, spiller blandt andet på violin, slagtøj, klarinet og tværfløjte. Arkivfoto: Søren Dippel
Med et solidt tilskud i ryggen kan Musikskolen Ringkøbing-Skjern og Ringkøbing Skole videreføre projektet OrkesterMester.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Musikskolen Ringkøbing-Skjern har netop fået sikkerhed for, at et OrkesterMester-projekt kan fortsætte. Kultur- og fritidsudvalget har således godkendt en ansøgning om støtte på 175.000 kroner.

OrkesterMester er et projekt, der med støtte fra Nordea-fonden og Kulturministeriet, arbejder for at etablere skoleorkestre. I det vestjyske foregår det i et samarbejde med Ringkøbing Skole, hvor elever i 2. og 3. klasse siden 2018 har spillet på diverse strenge.

Med det nye tilskud, der skal bruges til dækning af lønudgifter på Musikskolen Ringkøbing-Skjern, kan OrkesterMester køre videre til og med 2022. Beslutningen glæder byrådsmedlem Irene Lund Pedersen (A), der sidder i kultur- og fritidsudvalget:

- Et skoleorkester har mange deltagere, og det tager tid at få startet op, så jeg er rigtig glad for, at vi nu sætter penge af til arbejdet i yderligere to år frem. Musik er en vigtig del af de fleste menneskers liv, og et skoleorkester giver sammenhold, fælles oplevelser og sociale kompetencer, som der kan bygges videre på, siger Irene Lund Pedersen, der er formand i musikskolerådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Esmark ansætter fire nye medarbejdere

Annonce