Annonce
Navne

En multikulturel ildsjæl fylder 60 år

Enok Sørensen fylder 60 år fredag den 1. januar. Pressefoto
Enok Sørensen, Skjern, tværkulturel konsulent i Luthersk Mission, fylder 60 år den 1. januar 2021.
Annonce

Skjern: - Mennesker med mere farve end jeg selv har været med til at sætte kulør på mit liv. Det brænder jeg for at endnu flere må opleve.

Sådan siger Enok Sørensen, Luthersk Missions tværkulturelle konsulent i Vestjylland. Han fylder 60 år fredag den 1. januar.

Den kommende fødselar har hele sit liv bevæget sig blandt flere kulturer. Han er født og opvokset som missionærsøn i en lille landsby i Tanzania, hvor han også tilbragte sine første skoleår.

Siden blev han uddannet missionær og var i 14 år udsendt for Luthersk Mission sammen med sin kone til regionen Rukwa i det nordlige Tanzania. Her arbejdede han først sammen med de lokale evangelister og præster i distriktet og blev siden bibelskolelærer på Brødrekirkens bibelskole.

Siden 2002 har Enok Sørensen været ansat som tværkulturel konsulent i Luthersk Mission med fokus på at integrere flygtninge og indvandrere i de kirkelige fællesskaber rundt i Vestdanmark. Det er et arbejdsområde, der er vokset eksplosivt gennem tiden.

Annonce

En god modtagelse

- Lige nu er der omkring 100 nationaliteter i Ringkøbing-Skjern Kommune, og der er meget at gribe fat i. Jeg er meget optaget af at give alle flygtninge og migranter en god modtagelse i Danmark, og jeg er optaget af, at de, der kommer med en kristen tro, bliver præsenteret for det kristne fællesskab i Danmark, siger Enok Sørensen.

Han er for eksempel - sammen med over 100 frivillige - med til at skabe venskabskontakter, middage- og sport på tværs, lektiehjælp og mange andre aktiviteter, som for eksempel sommerlejre.


Lige nu er der omkring 100 nationaliteter i Ringkøbing-Skjern Kommune, og der er meget at gribe fat i. Jeg er meget optaget af at give alle flygtninge og migranter en god modtagelse i Danmark.

Enok Sørensen, Luthersk Missions tværkulturelle konsulent i Vestjylland.


- Når man mødes til fælles aktiviteter, som for eksempel fodbold, så ser man mennesket bag, siger Enok Sørensen.

Enok Sørensen er gift med Anne Bine, der er lærer på Amagerskolen. Parret har tre voksne børn i Herning, på Falster og Vildbjerg samt fire børnebørn.

Enok Sørensens forældre bor i Skjern, og Anne Bines forældre i Vorgod-Barde. Det var medvirkende til, at parret efter 14 år i Tanzania valgte at slå sig ned her.

Den runde fødselsdag bliver da også fejret med storfamilien, men af hensyn til det gældende forsamlingsforbud må det holdes ad flere omgange i mindre grupper.

Når Enok Sørensen har fri, bruges tiden gerne på familien, på at sejle og fiske eller på lidt jagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Annonce