Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen bruger én million kroner på opladere til elbiler

Elbilerne har indtaget Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu kommer der også flere offentlige el-ladestandere. Pressebillede
Erhvervs- og Vækstudvalget har sat en million kroner i en pulje, der skal sikre flere offentlige ladepladser til elbiler. Puljen er et led i kommunens mål om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020 og 100 procent fossilfri i 2040.

Ringkøbing-Skjern: Vil man grøn omstilling, så er man også nødt til at bane vejen for de, der går forrest. Derfor har Erhvervs- og Vækstudvalget besluttet at oprette en pulje på en million til kortlægning og etablering af flere offentlige ladestandere til elbiler fordelt over hele kommunen.

800.000 kr. fra puljen vil blive brugt på at opstille ladestandere på kommunale arealer til gavn for medarbejdere, gæster og offentligheden.

De resterende 200.000 kr. fra puljen skal bruges på at kortlægge eksisterende parkeringsarealer, hvor ejeren ønsker at omlægge dele af parkeringsarealet til offentlige ladepladser for elbiler. Pengene vil blive fordelt efter ansøgning i to ansøgningsrunder med omkring et halvt års mellemrum.

I alt vurderes det, at der kan kortlægges 15-20 specifikke placeringer pr. ansøgningsrunde, hvilket vil sige 30 til 40 placeringer i alt inden for den økonomiske ramme.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi har ambitiøse målsætninger for den grønne omstilling. Allerede næste år skal vi ifølge planen være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi - og i 2040 skal vi være 100 procent fossilfri. Det kommer ikke af sig selv, men jeg tror på, at en styrkelse af ladeinfrastrukturen kan være med til at skubbe på en omlægning af bilflåden fra fossil til elektrisk, siger Søren Elbæk, viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget.

- Med offentlige ladestandere ønsker vi at sende et tydeligt signal til kommunens borgere og besøgende om vores engagement i den grønne omstilling, tilføjer Søren Elbæk.

Kommunes begrænsede antal el-ladepladser var i løbet af sommeren til debat i medierne med eksempler på købestærke turister, der valgte kommunen fra som feriedestination på grund af usikkerhed om el-ladeinfrastrukturen.

Derudover har emnet gentagne gange været drøftet i Energirådet, der har arbejdet for at få oprettet en pulje.

Pengene ventes at række til etablering af mindst tre offentlige ladepladser fordelt i kommunen. Antallet af ladepladser afhænger dog af hvilke ladeteknologier, der etableres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce