Annonce
Læserbrev

En meget speciel valgkamp: Hvad forstår vi egentlig ved trosfrihed?

Læserbrev: Allerførst vil jeg gerne rette en stor tak til alle de vælgere, der valgte at stemme på KD. Vi havde forberedt en politisk kampagne, hvor vi ønskede at fremlægge, hvorfor vi ville vælges til Folketinget. Det rakte desværre ikke helt. Vi manglede 200 stemmer i et kredsmandat i Vestjyllands storkreds.

KD vil gerne takke vælgerne for den opbakning, vi fik i kommunen. Mere end 90 procent af KD-stemmerne i kommunen blev givet personligt på Kristian Andersen. Vi er ydmyge for den opbakning, vi hermed har fået til arbejdet i KD her i kommunen uanset, at vi manglede de famøse 200 stemmer.

Valgkampen her blev meget speciel, fordi vi ikke kunne undgå at mærke en stor modvilje mod, at KD skulle få sæde i Folketinget, fra de to største partier i kommunen. Vi mærkede stor interesse for Kristian Andersens privatliv og ikke på den politik, KD og han vil føre på Christiansborg. Det er vi uforstående overfor.

Det kulminerede så på selve valgdagen, hvor S på Facebook boostede en artikel i BT, der omtalte Kristian Andersen som medlem af en fundamentalistisk forening, selv fundamentalist, ikke medlem af folkekirken og i øvrigt sekterisk.

Kristian Andersen har ledet Solgården efterskole i Tarm i 20 år og haft elever fra et bredt udsnit af samfundet på skolen i Tarm. Han er forstander på en særdeles veldrevet skole i kommunen, som kun omtales i positive ord for den ballast, skolen giver de unge mennesker med ud i livet.

Gudrun Pedersen behandlede emnet i sin leder 6/6 og omtaler sagen således: ”Nogle mener endda, at det ville sætte vores egn i dårligt lys, hvis deres menneskesyn skulle få opbakning. Et tankevækkende synspunkt i et land, hvor trosfrihed er skrevet ind i den Grundlov, som fyldte 170 år netop på valgdagen i går”.

Jeg tillader mig at spørge, om vi ønsker have et sådant politisk klima i Ringkøbing-Skjern Kommune i 2019? Er fremtiden, at vi tillader os at udskamme personer og grupper, alene fordi der er en anden relation til det kirkeliv, de allerfleste af os tilhører som medlemmer af folkekirken? Det foregik oven i købet under dække af, det skulle være folkeoplysning. Det kan, uden det var meningen, sætte skel mellem mennesker og grupper i vores kommune, som ikke ret mange havde ønsket eller forestillet sig.

En måde at komme videre på kan være, at der bliver afholdt en konference, hvor vi får lejlighed til at drøfte, hvad vi forstår ved tanke-, tros- og ytringsfrihed herude vestpå i Danmark. Det skal selvfølgelig være en bred konference, hvor emnet bliver belyst af flere interessenter. Jeg synes, det kunne være befordrende for det politiske klima i vores del af landet – med henblik på fremtiden.

Annonce
Den fælles annonce for Venstre og Socialdemokratiet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce