Annonce
Skjern

Én matrikel er ikke den eneste løsning: Ny næstformand er åben for at fortsætte med to skoler i Skjern

Næstformanden i det nye børne- og familieudvalg, Henrik Hammelsvang (V), er åben for at køre videre med to skoler i Skjern, hvilket i så fald betyder fortsat skole på Amagerskolen og Kirkeskolen (billedet). Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Så længe både Kirkeskolen og Amagerskolen er næsten fyldt med elever, vil børne- og familieudvalgets næstformand ikke udelukke muligheden for at fortsætte med skole på to matrikler i Skjern.

SKJERN: Pengene til at bygge en helt ny skole i Skjern mangler, og mens politikerne i det nye børne- og familieudvalg skal til at sætte sig ind i hele sagskomplekset om en skoleløsning for byen, begynder tvivlen om det realistiske i et skolebyggeri at melde sig, samtidig med at timeglasset drysser mod en snarlig løsning for Skjernåskolen.

Således efterlyste Søren Pedersen, medlem af Skjernåskolens bestyrelse, i Dagbladet forleden politikere der turde erkende åbent, at det er urealistisk at bygge ny skole i Skjern de næste mange år.

Rundt om i krogene er der i flere måneder blevet snakket om det betimelige i at sammenlægge Amagerskolen og Kirkeskolen, når der end ikke er en beslutning om, hvor skolerne skal være i fremtiden, og en anonym læser har da også henvendt sig til Dagbladet med et spørgsmål, om ikke beslutningen kunne omstødes, og man kunne gå tilbage til to selvstændige skoler i byen.

Annonce

Læseren begrunder sin tanke med, at det vil være godt for byen, hvis forældrene har to valgmuligheder, da det ikke er alle, der vil vælge friskolen, og så kan man stille sammenlægningen i bero, indtil der er penge til noget nyt.

Ikke to halvtomme skoler

Sammenlægningen af Amagerskolen og Kirkeskolen var en del af den samlede pakke, da politikerne i efteråret 2020 vedtog en ny skolestruktur, ud fra princippet en by, en skole. Fra skolerne i Skjern kom et ønske i forlængelse deraf om at samle skoleaktiviteterne på en matrikel. Siden har der været masser af debat om, hvor den placering så skal være i byen.

Men at fortsætte med at drive skoler på to matrikler i Skjern er ikke en tanke, der ligger fjern for børne- og familieudvalgets næstformand, Henrik Hammelsvang (V).

Han mener, at den løsning skal være med i puljen af muligheder, som udvalget skal have at arbejde med. Henrik Hammelsvang understreger, at udvalget nu skal se skolerne først, så hans udmelding er med et forbehold.

- Jeg vil ikke udelukke, at der skal køres videre på to matrikler i Skjern. Jeg hæfter mig ved, at begge skoler er næsten fyldt op, og det ville være noget helt andet, hvis vi stod med to halvtomme skoler, for så skulle vi fylde den ene, siger Henrik Hammelsvang, hvis forslag umiddelbart indebærer, at skolerne kører videre med fælles ledelse.

Annonce

Holder fast i beslutning

Udvalgsformand Kristian Andersen (KD), har dog ikke tænkt sig at begynde at røre ved selve skolestrukturen, som byrådet vedtog i 2020, ligesom han heller ikke ønsker at give meldinger på forhånd, inden udvalget er kommet i gang med arbejdet.

- Det er fint, at der er mange forskellige holdninger, men det er vedtaget, at der skal være én skole i Skjern. Det er det, vi arbejder ud fra og det, vi får lavet analyser ud fra, og så må vi tage beslutningerne ud fra det, siger Kristian Andersen.

Tilbage i september blev der lavet beregninger på, hvad det ville koste at renovere både Amagerskolen og Kirkeskolen og så fortsætte med skoler på to matrikler. Prisen landede på 50 millioner kroner, hvilket skal ses i forhold til, at en nybygget skole ifølge beregningerne løber op i over 200 millioner kroner.

Jeg vil ikke udelukke, at der skal køres videre på to matrikler i Skjern. Jeg hæfter mig ved, at begge skoler er næsten fyldt op, og det ville være noget helt andet, hvis vi stod med to halvtomme skoler, for så skulle vi fylde den ene.

Henrik Hammelsvang, næstformand i børne- og familieudvalget (V)
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce