Annonce
Ringkøbing

En lys idé i Ringkøbing kunne ses fra Tyskland: Lampemesteren smelter sammen med tysk gigant

Direktør Morten Brændgaard har haft stor succes med at sælge designlamper online i det meste af Europa. Nu er hans virksomhed blevet købt af en stort tysk lampe virksomhed, som han er blevet medejer af. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Morten Brændgaard har solgt sin forretning til tyske Luqom Group, som han selv er blevet medejer af. Organisationen i Ringkøbing fortsætter uændret.

Ringkøbing: Der er tilbud, man ikke kan sige nej til.

Sådan et fik Morten Brændgaard, der er direktør og indehaver af el-installatørforretningen Wiese og webshopsene Lampemesteren og Designlite, for et halvt år siden, da han blev kontaktet af tyske Luqom Group, som foreslog, at de to fandt sammen.


Annonce

Vi var blandt de første, der begyndte at sælge designlamper på nettet. Planen var at bygge og udvikle forretningen, og det er gået rigtig godt.

Morten Brændgaard, direktør Wiese og Lampemesteren


Et halvt år senere kunne Morten Brændgaard skrive under på en kontrakt, som betyder, at den tyske lampegigant køber Ringkøbing-virksomheden og samtidig gør Brændgaard til medejer. Aftalen betyder også, at han fortsætter som direktør med fokus på at drive og udvikle salget af designlamper i hele Europa i de to webshops.

Prisen er hemmelig

Hvad Brændgaard får ud af sammensmeltningen mellem Ringkøbing-virksomheden og den tyske gigant, forbliver en hemmelighed. Men den elektrikeruddannede direktør understreger, at organisationen i Ringkøbing fortsætter uændret.

Eneste forskel er, at der nu bliver sat endnu mere turbo på at udvikle salget af designlamper - nu med tyske muskler i baghånden.

- Vi arbejder lige nu i 10 lande, og der er to mere på vej. Vi er på vej ind i Spanien. Det kan give adgang til hele det spansktalende marked. Så planen er, at vi skal fortætte med at vokse, fortæller Morten Brændgaard.

Annonce

Var først online

Da Morten Brændgaard blev udlært elektriker hos Wiese lige efter årtusindskiftet, havde han næppe forestillet sig, at han 10 år senere ville blive eneejer af sin læreplads og yderligere 10 år senere kunne gøre salget af designlamper online til en del af den tyske lampekoncern.

- Vi var blandt de første, der begyndte at sælge designlamper på nettet. Planen var at bygge og udvikle forretningen, og det er gået rigtig godt, siger Morten Brændgaard.

I dag beskæftiger han 85 ansatte, driver tre fysiske butikker i Ringkøbing, Holstebro og København udover webshopsene i snart 14 lande.

Da Morten Brændgaard blev kontaktet af Luqom Group, kendte han godt virksomheden, og det tog ham ikke lang tid at indse, at det var rigtigt med en sammensmeltning.

- Konkurrencen er stor efterhånden. Derfor var det vigtigt for os at slå os sammen med nogle, der var større, siger han.

Ringkøbing-afdelingen skal også i fremtiden udvikle salget af designlamper, mens den tyske del fastholder salget af billigere lamper.

Annonce

Godt for salget

Coronaen har haft stor betydning for Lampemesterens resultater det seneste års tid, og det har skubbet udviklingen to-tre år frem, vurderer han.

- Det har været med til at sætte tryk på udviklingen, fordi flere har kastet sig ud i at købe designlamper på nettet, siger Morten Brændgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce