Annonce
Skjern

En lun nyhed: Skjern Fjernvarme sænker prisen igen

Skjern Fjernvarme sænker prisen - og sender to milloner kroner retur til forbrugerne. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Styr på omkostningerne gør, at forbrugerne får tilbagebetalt penge og at prisen kan sænkes.
Annonce

SKJERN: Så kan der vist godt blive råd til en ekstra julegave under træet for de mange forbrugere hos Skjern Fjernvarme!

Efter nytår tilbagebetaler Skjern Fjernvarme to millioner kroner til forbrugerne, som er kommet ind via acontobetalingen. Der er ikke tale om, at der er opkrævet for meget, men blot at budgettet er bedre end forventet. Og det er ikke den eneste gave, at den varme julemand har i sækken. Skjern Fjernvarme sænker prisen igen. Denne gang fra 37 øre pr. kilowatt-time, eksklusiv moms, til 34 øre pr. kilowatt-time, eksklusiv moms. Faktisk er det ved at være 10 års jubilæum for faldende priser hos Skjern Fjernvarme. I 2009 var der en stigning, men ellers har det siden været fald i prisen. Dengang i 2009 kostede en kilowatt-time 55 øre, eksklusiv moms, så målt over tid er prisen sænket markant.

Og som Skjern Fjernvarmes formand, Peter Jensen konstaterer, så er det også af og til, at man må knibe sig i armen, når man løber budgetterne igennem.

- Årsagen er, at Skjern Fjernvarme er god til at styre omkostningerne. Så er der et godt samarbejde med papirfabrikken, så forbrugerne kan få fat i noget billigt varme. Vi bruger meget mindre naturgas end tidligere, og så er der en løbende opgradering af vores ledningsnet, forklarer Peter Jensen.

Naturligvis er det en udvikling, der ikke kan blive ved, da der før eller siden vil være et nulpunkt, men Skjern Fjernvarme vil i videst mulig omfang forsøge at holde prisen i ro.

Det seneste tiltag er at udvide dækningsområdet til industrikvarteret, og ved samme lejlighed bliver det mere favorabelt at have mange kvadratmeter, der skal varmes op. Skjern Fjernvarme har besluttet at alle, der har over 10.000 kvadratmeter, slipper for fast afgift for de kvadratmeter, der ligger ud over 10.000. Det betyder, at hvis en forbruger har 11.500 kvadratmeter, skal der kun betales for 10.000 kvadratmeter. Beslutningen gælder både for private og erhvervsdrivende, og årsagen til beslutningen skal findes i, at kunder med mange kvadratmeter er med til at holde prisen ned for de øvrige forbrugere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce