Annonce
Kultur

En lille skarp til halsen: Foreningen Norden plantede træer i Alkjær Lukke

Sigrun Gran fra foreningen Norden skænker en lille en til den kolde hals. Foto Poul Osmundsen.
Foreningen Norden Ringkøbing plantede træer, der symboliserer de nordiske lande i Alkjær Lukke.

RINGKØBING: Det var rigtig novemberagtigt "vandkoldt", da Foreningen Norden Ringkøbing onsdag eftermiddag i Alkjær Lukke markerede, at det i år er 100 år siden, foreningen blev stiftet.

Så der var ikke mange, der afslog bestyrelsesmedlem Sigrun Grans tilbud: En lille skarp til halsen er lige, hvad man har brug for til en træplantningsceremoni.

I sidste uge var det i Skjern, Tarm og Videbæk, der blev plantet nordiske træer, venligst leveret af Ringkøbing-Skjern Kommune. Onsdag var det så Ringkøbings tur til at få en bøg, der symboliserer Danmark, en gran, der symboliserer Norge, en røn, der står for Island, en birk, der symboliserer Sverige og en ene, der står for Finland.

Træerne blev plantet på en åben plads inde i Alkjær Lukke, hvor en kort pæl med en inskription nu fortæller, at her står de nordiske træer godt beskyttet af den omgivende bevoksning.

Annonce
Birken, der symboliserer Sverige, plantes.
Kommunen havde skænket jubilæumstræerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce