Annonce
HCA FESTIVALS

En levende kulturby? Ja tak, siger to af festivalens hovedstøtter

I 3D-vandshowet Klokken bliver lys og lyd projekteret på nordens største vandfontæne, og akrobater og ild blandes op til en farverig oplevelse. Foto: HCA Festivals.
HD Ejendomme og Nykredits Fond er hovedstøtter bag det spektakulære 3D-vandshow Klokken, som vil finde sted i Munke Mose. Begge organisationer ønsker at være med til at dyrke Odense som en spændende kulturby.

Odense: Når H.C. Andersen Festivals rammer Odense i uge 34, vil det traditionen tro være med dans, teater, lys, sang og magi, men i år sker der også noget helt specielt i Munke Mose. Her vil Klokken, som er et 3D-vandshow med laserstråler, levende ild og ikke mindst Nordens største vandfontæne, blive opført.

HD Ejendomme støtter den nye venue i Munke Mose og festivalen i det hele taget med 250.000 kroner, mens Nykredits Fond støtter selve showet med 500.000 kroner.

Uden fonde, private støttegivere og sponsorater ville det ikke være muligt at lave de store HCA-shows, forklarer Peter Bøgholm, direktør for H.C. Andersen Festivals.

- Cirka 80 procent af vores budget kommer fra private sponsorater. Sådan har det næsten været fra starten, og det er vores mål, at det skal fortsætte sådan. Også selv om vi fortsætter med at vokse, siger han og tilføjer, at festivalens budget er vokset fra 10 mio. kroner til 23 mio. kroner i festivalens levetid.

- Det er fantastisk, at der er den vedholdenhed blandt vores støtter, for det har vi brug for. Det er et langt, sejt træk, og det har folk respekt for. Det er vi enormt taknemmelige for, lyder det fra Peter Bøgholm.

Festival hylder fællesskab

Både HD Ejendomme og Nykredits Fond ønsker at støtte H.C. Andersen Festivalen, fordi den er med til at skabe opmærksomhed omkring Odense som en kulturby.

- Ved at støtte festivalen kan vi være med til at fremme kulturen i Odense og Odense som attraktiv by. Festivalen forvandler hvert år byen til et sandt eventyr og giver Odense anerkendelse, synlighed og et godt renomme. Det vil vi meget gerne bakke op om, så vi kan være med til at tiltrække borgere, turister og nye erhvervsvirksomheder, siger Peter Uldall Borch, administrerende direktør i HD Ejendomme.

Ønsket om at støtte lokalt går igen i Nykredits Fond.

- Vi støtter H.C. Andersen Festivals og showet i Munke Mose, fordi festivalen på smukkeste facon lever op til fondens mål om at støtte projekter, der hylder fællesskabet og kommer mange mennesker i nærmiljøet til gavn, siger Nina Smith, formand for Nykredits Fond, og tilføjer, at H.C. Andersen Festivals samtidig opfylder fondens ønsker ved at bidrage til en inkluderende by, der gør noget særligt for at skabe et inspirerende lokalmiljø for borgerne.

Klokken vil blive opført 21.-24. august i Munke Mose, og showet varer en halv time. Showet er for alle, ung som gammel, og det handler om en gruppe børn og deres søgen efter en klokke, men tager også publikum med på en magisk rejse, hvori de selv bliver søgende børn.

Showet er baseret på H.C. Andersens eventyr Klokken.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce