Annonce
Ringkøbing-Skjern

Én lang optur på sommerhusmarkedet: Salget er steget med 61 procent i år og prisen er ti procent højere

Det har været en lang optur siden april, siger ejendomsmægler Brian Andersen om sommerhusmarkedet. Arkivfoto:  Jørgen Kirk
Sommerhussalget er steget med 61 procent i år og prisen er ti procent højere

Ringkøbing-Skjern: Det har været et år som intet andet før for ejendomsmæglerne på Vestkysten. Der er solgt 904 sommerhuse i Ringkøbing-Skjern i løbet af 2020 til og med november. I samme periode sidste år blev der solgt 516, fortæller tal fra boligsiden.dk. Det er en stigning på 61 procent. Alene i november er der solgt hele 88 sommerhuse

Samtidig har kvadratmeterprisen været ti procent højere. I oktober i år betalte sommerhuskøberne 16.287 kroner pr. kvadratmeter mod 14.839 kroner i oktober 2019.

Også salget af villaer og rækkehuse er gået op i år. Til og med november er der solgt 598 huse mod 508 sidste år.

Da Dagbladet taler med ejendomsmægler Brian Andersen fra Estate i begyndelsen af december, har han endnu ikke kunnet drosle ned. Tværtimod.

- Forrige weekend havde jeg 17 fremvisninger af sommerhuse. Det har jeg ikke prøvet siden finanskrisen. Sådan har det kørt siden april. En lang optur. Vi har endda haft folk, der har købt sommerhus uden at have været ude at se huset. De har skrevet under og har haft en bekendt ude at tjekke, om huset så ud som på billederne. Det er en kundegruppe, der bor ud over halvanden times kørsel herfra; folk fra Østfyn, Vestsjælland og Nordjylland, fortæller Brian Andersen.

Annonce

Der er sker noget i området

At Søndervig- og Hvide Sande-området er begyndt at tiltrække købere fra større dele af landet, tilskriver Brian Andersen Lalandia og til dels Naturkraft.

- Der sker noget i området. Der er en dominoeffekt. Vennerne køber og fortæller det videre. Så vil flere hertil. Hvide Sande, Søndervig og Ringkøbing repræsenterer noget forskelligt – det autentiske, turisme og den gamle købstad – og supplerer hinanden supergodt, så der er er noget til alle grupper.


Der er jo kommet en sygdom, man kan dø af, så familie og venner er kommet i høj kurs, mens der er sket en opbremsning af alt det materielle.

Brian Andersen, ejendomsmægler


Da landet lukkede ned i marts, forventede mægleren, at salget gik i stå. Tyskerne måtte ikke komme herop, så der var ingen lejeindtægt, hvilket måtte skræmme potentielle købere væk.

- Så gik der tre uger, og så kunne vi mærke en anden tendens. Vi fik flere, der ville købe sommerhus, som ikke skulle lejes ud. Det er gruppen, der har købt huset til sig selv og familien, til hygge, samvær og nærhed. Der er jo kommet en sygdom, man kan dø af, så familie og venner er kommet i høj kurs, mens der er sket en opbremsning af alt det materielle. Folk skulle arbejde hjemmefra og kunne ikke rejse ud. Der er sket en adfærdsændring, så hvis coronaen har bragt noget godt med sig, er det, at nærvær og familie er kommet tilbage, siger Brian Andersen.

Annonce

Efterspørgslen næste år

Han forventer, at efterspørgslen på sommerhuse fortsætter næste år, om end bølgen måske ikke bliver så høj og langvarig som i år. Coronaen har kostet arbejdspladser i minkerhvervet; sker det også i fiskeriet på grund af brexit, kan markedet bremse en smule op, mener han.

- Det må tiden vise. Der er ikke så mange sommerhuse til salg, så et mindre udbud kan måske gøre interessen større for de, der er så er der, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce