Annonce
Ringkøbing

En kvart million skal få flere ud i det fri året rundt: Stor bålhytte på vej ved naturskøn sø

Præstegårdssøen i Ølstrup får nu en bålhytte, der skal gøre området endnu mere attraktivt. Foto: Google Street
Nordea Fonden har givet 265.000 kroner til Ølstrup Sogneforening, og sogneforeningen har en plan for, hvad pengene skal bruges til.

ØLSTRUP: Der er masser af natur omkring Ølstrup - og nu vil Ølstrup Sogneforening have flere til at bruge den, året rundt.

Det formål har Nordea Fonden nu hjulpet på vej med en bevilling på godt en kvart million kroner - helt nøjagtig 265.855 kroner - der går til projektet "Flere ud i det fri året rundt".

Pengene skal bruges til at skabe mere aktivitet i året omkring Præstegårdssøen, der ligger lige på den anden side Ølstrup Kirke; her skal en stor bålhytte gøre det muligt at anvende området på nye måder.

Annonce

Præstegårdssøen blev indviet i foråret 2009, da Ringkøbing-Skjern Kommune etablerede et nyt søområde nordøst for Ølstrup Kirke for at kunne rense det okkerholdige tilløbsvand til Ølstrup Bæk; målsætningen var selvfølgelig også at skabe et nyt rekreativt område. Det er dette rekreative område ud til Attenagrevej, der nu skal udnyttes bedre ved etableringen af en stor bålhytte.

Med projektet håber Ølstrup Sogneforening at kunne bidrage yderligere til fællesskabet og udviklingen i Ølstrup.

Masser aktivitet

Den er der heldigvis masser af, og ikke så lidt af den er knyttet til en anden rekreativ sø - Vanting Sø i den anden ende af Ølstrup og længere nede ad Ølstrup Bæk. Her er Ringkøbing-Skjern Boligforening ved at opføre 12 nye almene boliger bag multihuset Kernen; her bliver der også lige nu opført to nye parcelhuse.

Det er fantastisk, at mærke, at så mange mennesker vil bidrage til udviklingen af vores by.

Kenneth Søndergaard Lembcke, formand for Ølstrup Sogneforening.

De seneste år er mange nye familier flyttet til Ølstrup, og derfor arbejdes der også på at få en ny udstykning klar ved Vanting Sø, så der kan blive plads til endnu flere.

Formanden for Ølstrup Sogneforening, Kenneth Søndergaard Lembcke glæder sig over den store opbakning, foreningen har mærket i forbindelse med ansøgningen til Nordea Fonden.

- Det er fantastisk at mærke, at så mange mennesker vil bidrage til udviklingen af vores by, og at så mange nye ønsker at flytte til og blive en del af fællesskabet. Med projektet ved Præstegårdssøen håber vi i Ølstrup Sogneforening at kunne bidrage til flere fællesskabsfremmende aktiviteter for store og små, siger han.

Annonce

Et samlingspunkt

Kenneth Søndergaard Lembcke fastslår, at bålhytten skal etableres i løbet af 2022; samtidig skal et nedslidt borde-bænkesæt skiftes ud, og stierne i området skal opgraderes.

- Vores mål er, at området omkring Præstegårdssøen bliver brugt af flere end i dag - både af børnehaven, skolen og vores aktive ældreklub, og selvfølgelig af alle andre også; på den måde kan vi være med til at skabe mere værdi for vores by, siger han.

Han peger også på, at bålhytten skal kunne bruges af skolen til udeundervisning - noget, der er blevet ekstra aktuelt under corona-epidemien.

- Skolen vil for eksempel tage ud til søen for at undervise i biologi; der er jo et rigt dyreliv i og omkring søen, siger han.

- Vi håber, at de nye tiltag kan være med til at gøre Præstegårdssøen til et samlingssted for Ølstrup, siger Kenneth Søndergaard Lembcke.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce