Annonce
Kultur

En kraftig ret til en kølig forårsdag: Oksetyndsteg med blomkålspuré, svampe og rødvinssauce

Morkler er en forårsdelikatesse - men pas på, hvis du selv går på jagt efter de lækre svampe. Foto: Hotel Fjordgården

INSPIRATIONEN:

Foråret er over os, og morkler er en ægte forårsspise. Svampene med de meget specielle hatte spænder fra at være dødeligt giftige til at være blandt de allerbedste (og dyreste) spisesvampe. Så pas godt på, hvis du selv går på morkeljagt - og find den store pung frem, hvis du køber dem. De overgås i pris kun af trøfler.

Retten her egner sig rigtig godt til en kølig forårsdag, og dem har vi jo også nogen af.

Annonce

OPSKRIFTEN:

Start med at gå til din nærmeste slagter og køb et stykke oksetyndsteg. Hos grønthandleren køber du morkler, og hvis det ikke kan skaffes, kan kantareller også sagtens bruges. Her køber du også et helt blomkålshoved til pure samt grøntsager til saucen.

Hjemme starter du med at pudse kødet fri for sener og fedt. Tænd også din ovn på 200 grader varmluft. Når du har pudset kødet godt af, bruner du det godt af på panden i olie med en kvist timian.

Dernæst tager du dit blomkål, skærer det ud i små stykker og sætter det over at koge med fløde. Når blomkålen er mør, sigter du den fra væsken og blender med en smule af væsken, til puréen er glat. Smag til med salt.

Start med at lave din rødvinssauce ved at brune en masse grøntsager af i en gryde med en lille smule olie. Når de er brunet godt af, hælder du en flaske rødvin på og reducerer til halvdelen. Derefter sigter du vinen fra grøntsagerne, da de har givet den smag, de skulle. Derefter kommes 2 liter god oksefond på. Lad det reducere til halvdelen, og så har du din rødvinssauce.

Morklerne eller kantarellerne børstes rene for sand og jord. Når de er renset, steges de af i olie, og til allersidst smider du en klat smør på panden. Smag til med salt og peber.

Kom dernæst kødet i ovnen i cirka 10 minutter, og lad det trække 5-10 minutter derefter.

Ingredienser:

Oksetyndsteg, Morkler eller kantereller, Timian, Olie, Smør, Salt og peber

Pure: Blomkål, Fløde

Saucen: Gulerødder, løg, selleri, Rødvin, Oksefond

... OG DERTIL:

Dertil anbefaler vi, at du drikker Torbreck Barossa Valley. En australsk rødvin baseret på shirazdruen, som har kraft og aroma til at komplementere svampene og det røde kød.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce