x
Annonce
Biler

En hyldest til fortidens helte

Frederik Frey, der selv har et pænt udvalg af klassiske biler i sin garage, er rejseleder på den anden udgave af Retro-Revyen. Foto: Retro-Revyen
Retro Revyen 2020 kommer omkring mange hjørner af veteran-, vintagebiler og youngtimernes univers.

Hvorfor ikke gå om bord i en test af en sjælden Mercedes 500 SEC fra 1987, få en guide til køb af en ældre Porsche 911, se nærmere på historien om Ford Capri, blive guidet til importen af drømmebilen eller tage på en tidsrejse i fire årtiers bilhistorie og ikke mindst kunne bladre i en prisguide for 2000 ældre køretøjer fra AC til Zündapp?

Det er masser af tilbud i den nyeste udgave af Retro Revyen, som helt naturligt hedder 2020. Det er andet år, at folkene fra Forlaget Benjamin, som ud over Bilmagasinet også udgiver Bil-Revyen, Brugt-Revyen og MC-Revyen, udgiver en årbog udi veteran-, vintage- og youngtimer-universet. Det lykkes ganske fint med den underfundige og dedikerede ”petrolhead”, Frederik Frey, som redaktør.

Annonce

Retro-Revyen 2020

164 sider med veteraner, youngtimere og klassikere. Testkørsler og artikler med en stribe biler fra 1960 til 1990.

Pris i handel: 199,95 kr.

Ved forlaget: 130,95 kr. plus porto.

Udgives af Benjamin Media

Langtidsholdbar

Klassikerfolket har i forvejen en række danske klubblade og ikke mindst FDM’s Motor Classic at vælge imellem, og her kommer Retro Revyen ind som et fint supplement. Her er mange indgange til historierne, som gør, at man kan læse revyen over en længere periode, og at den er langtidsholdbar.

Det forklarer formentligt også udgivelsestidspunktet her først på året. Den slags revyer kom tidligere op mod jul, hvor de blandede sig i kampen om at være julelæsning eller mandelgaver. Men tiderne har på alle måder ændret sig, og her er der også mulig ferielæsning hele året.

Værket omfatter mange af fortidens drømmebiler, som stadig i dag er noget særligt. På redaktionen savner vi dog artikler om de mange hverdagsbiler, som er en del af vores bagkatalog, og som var den mest naturlige del af gadebilledet i f.eks. 70’erne og 80’erne. Til gengæld er der ingen tvivl, om, at der er lagt masser af arbejde og hjerteblod i at få de mange fakta med.

Flere holdninger

Frederik Frey forklarer det således:

- Arbejdet med årbogen anno 2020 tager udgangspunkt i glæden ved biler, der er kørt ind i pensionsalderen. Glæden opstår ved at eje, dyrke og ikke mindst køre i bilerne.

Som redaktør har arbejdstøjet skiftevis været skjorte, køresko eller værkførerkittel, ligesom grejet har vekslet mellem tastatur, rat, pedaler og garagens udvalg af millimeter- og tommeværktøj, lyder det fra Frederik Frey, som uddyber hensigten med årsrevyen, hvor der er skruet op for meningerne frem for bare at registrere.

- Artiklerne griber fat i strømningerne, og sætter emnerne i et engageret perspektiv, ligesom jeg i den seneste aftapning af årbogen tager stilling til flere emner i de nye ”Redaktørens holdning”-bokse, forklarer Frederik Frey.

Ford Capri, som blev kaldt en europæisk Ford Mustang, er en af de helt klassiske sportsvogne, som bliver portrætteret i revyen. Foto: Retro-Revyen
Der er mange oplysninger og detaljer at hente i prisoversigten, som omfatter 2.000 klassiske biler. Foto: Retro-Revyen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce