Annonce
Vestjylland

En humørspreder, der også rummede meget andet

Erik Leander, der her ses til venstre på en for ham vant plads, kom ud af drengeflok på fire - og havde derudover flere halvsøskende. Han efterlader sig hustru, to børn og børnebørn. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den mangeårige formand i Holstebro Flyveklub, Erik Leander, var desuden far, forretningsmand og opfinder.
Annonce

Holstebro-Lemvig: Familien til Erik Leander har skrevet følgende mindeord:

Erik Leander døde i hjemmet i Mejrup den 8. juni 2020 med sin hustru Lisette samt børnene Tina og Thomas ved sin side.

Alle, som kendte Erik, vil beskrive ham som livsglad, en humørspreder og spasmager, men han var så meget mere end det, han var far med stort F, mand og forretningsmand, pilot, jæger, køkken sælger, konsulent - og opfinder kunne også tilføjes til CV’et.

Erik var født i Holstebro, hvor han boede det meste af sit liv, dog med en afstikker til Lemvig, hvor han sammen med hustruen Aase havde Toyota i Lemvig i 18 år. Man skal bo i den by, hvor man sælger biler, og være en del af lokalsamfundet, mente han, og med rette.

I Lemvig blev der knyttet venskaber for livet, også efter at Erik flyttede tilbage til Holstebro, forblev tilknytningen til Lemvig intakt.Weekender og ferier blev afholdt på Nr. Felding flyveplads, hvor Erik efter sin første hustru Aases død i 2002 mødte Lisette, som havde samme passion for at flyve.

Erik voksede op på ”den gamle flyveplads” i Frøjk/Ellebæk området, hvor hans mor Fru Nielsen, var flyvepladsleder, og på trods af hendes virke formåede han alligevel at holde hemmeligt for hende, at han var i gang med at tage flycertifikat. Det fandt hun først ud af, da han ”gik solo”. Erik havde sin første officielle start den 14. Juni 1969, hvilket betød, at han sidste år kunne fejre sit 50 års jubilæum som pilot.

Erik yndede ikke bare at flyve svævefly, han var også formand i bestyrelsen af flere omgange, han var uddannet kontrollant, og synede den sidste flyver bare to uger før sin død.

Erik blev ramt af modermærke kræft i øjet, da flyveklubben kunne fejre sit 70 års jubilæum i 2014, hvorefter han meget hurtigt fik fjernet det ene øje, og kræften kom forholdsvis under kontrol, så han igen kunne flyve, dog havde han kastet sin kærlighed på Ultralet fly, og det blev til ikke mindre end 650 timer i luften, både som slæbepilot og instruktør, dog kan det ikke måle sig med de cirka 1600 timer i svævefly, han havde nået inden.

Erik efterlader sig hustruen Lisette, to børn, Tina og Thomas, to svigerbørn samt seks børnebørn.

Ære været hans minde.

Svæv med vinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce