Annonce
Ringkøbing

En halv million mere til Landdistriktspuljen

Der er god brug for midlerne til udvikling af projekter i landdistrikterne. PR Foto
Økonomiudvalget har smidt en halv million kroner mere i Landdistriktspuljen frem mod 2023 for at støtte udviklingen af fællesskaber og samarbejder i de små byer og landområderne.

Ringkøbing-Skjern: Borgerne i kommunens landsbyer og landdistrikter er rigtig gode til at komme med gode ideer til, hvordan man kan udvikle områderne og gøre det attraktivt at bosætte sig på landet og i de små landsbyer.

Det er i hvert fald, hvad det viser, hvis man kigger på antallet af ansøgninger til Landdistrikstrådet. I alt 22 ansøgninger til et samlet beløb på fire millioner kroner, er det blevet søgt om over de seneste to et halvt år, og i samme periode har der været råd til at fordele godt 425.000 kroner på ti projekter. Landdistriktspuljen er ved at løbe tør, og ideerne står i kø. Derfor godkendte Økonomiudvalget forleden et engangsbeløb på en halv million kroner, som Landdistriktsrådet kan råde over frem til 2023 sammen med den halve million, der ligger i puljen allerede.

- Vi er en kommune, hvor rigtig mange af vores borgere bor i landdistrikterne - og hvor der heldigvis er rigtig mange initiativer og gode aktiviteter, der både kan ryste folk sammen, fastholde beboerne og sikre, at nye borgere har lyst til at slå sig ned på landet og i landsbyerne. Det vil - og skal - vi som kommune være med til at understøtte, siger borgmester Hans Østergaard, der også er formand for Økonomiudvalget, i en pressemeddelelse.

Annonce

Forskellige projekter

Blandt de projekter, der har modtaget støtte gennem de senere år, er landsbyfællesskabet Best mod West mellem Bork, Lyne, Sdr.Vium og Hemmet samt landsbyklyngen Friskvind bestående af Dejbjerg, Stauning, Lem, Velling og Højmark. Fokus er at fastholde og tiltrække nye beboere til området via aktiviteter i lokalområdet. Men også en riderute og et filmprojekt er blandt de tiltag, der har fået støtte.

Ansøgninger til Landdistriktspuljen kan indsendes løbende. Landdistriktsrådet mødes omkring fem gange om året. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce