Annonce
Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Hvor mange elever skal flyttes fra Alkjærområdet til Ringkøbing Skole? Elever ved afsløring for nylig af jubilæumsgaven til Alkjærskolen. Foto Jørgen Kirk.
Thomas Skaarup Kristensen er utilfreds med politikernes plan om at sammenlægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen; han arbejder nu for et møde, hvor forældrene på de to skoler kan mødes for at drøfte planerne.

RINGKØBING: - Igen en halv løsning!

Sådan lyder Thomas Skaarup Kristensens dom over den beslutning, børne- og familieudvalget tirsdag traf om fremtiden for Ringkøbing Skole og Alkjærskolen.

Udvalget vil sammenlægge de to skoler, så der fremover vil være et fælles skoledistrikt og et fælles pasningsdistrikt. På den måde vil der kunne gennemføres en bedre fordeling af tosprogede elever, hvoraf der i dag er en koncentration på Alkjærskolen.

Efter Thomas Skaarup Kristensens mening rejser beslutningen dog en række spørgsmål.

- Der vil være børn, der skal flyttes rundt. Hvis man vil have nedbragt andelen af tosprogede elever, skal der flyttes elever. På Ringkøbing Skole, hvor min søn går i 1. klasse, er der to førsteklasser, og skal der tilføres flere elever, bliver klasserne alligevel delt, fordi der skal oprettes en tredje klasse. Omvendt bliver man nødt til at flytte elever fra Ringkøbing Skole til Alkjærskolen, hvis man vil opretholde klassestørrelsen dér, så jeg frygter, at man kommer til at flytte børnene på kryds og tværs, siger han.

Annonce

Frygter flytning

Thomas Skaarup Kristensen kunne sagtens forestille sig, at politikernes beslutning får nogle forældre til helt at fravælge de to Ringkøbing-skoler.

- Der er jo ikke meget længere til Kloster eller Hee for mange af os i Ringkøbing Skoles distrikt, så det kan meget vel være, at nogen foretrækker at sætte deres børn i de skoler, siger han.

Han kritiserer også politikerne for at haste en beslutning for Ringkøbing-området igennem.

- Jeg kan se, at der skal ske ændringer i skolestrukturen for hele kommunen i 2021-2022; hvorfor så gennemføre en sammenlægning af skolerne i Ringkøbing allerede nu, hvis man alligevel vil ændre strukturen igen om et eller to år? Er det bare, fordi lejligheden byder sig, nu da der er ledige lederstillinger på Ringkøbing Skole og snart på Alkjærskolen, spørger han.

Thomas Skaarup Kristensen vil nu arbejde for, at der bliver holdt et møde for forældrene fra begge skoler.

- Jeg håber, at politikerne vil dukke op og besvare spørgsmål, men vil de ikke deltage, skal de ikke forhindre os i at holde mødet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];