Annonce
Ringkøbing-Skjern

En hård dag på kontoret: Lokale ultraløbere sled sig over målstregen

Løbsarrangør Thomas Lønbæk (th) havde travlt med at registrere løberne, efterhånden som de passerede målstregen på Kongevejens Stadion. Foto Poul Osmundsen.
Det var varmt, og der var langt, men løbere fra Ringkøbing, Skjern og Spjald kom i mål på den lange distance i forbindelse med Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt.

RINGKØBING: - Det var en rigtig hård dag på kontoret.

Sådan lød kommentaren fra Svend Dalgaard, Ringkøbing, der for tredje gang deltog i Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt.

Han kom ind på en samlet fjerdeplads blandt herrerne i tiden 10.54.52, men han lægger ikke skjul på, det var hårdt.

- Jeg havde både store krampeproblemer og væskemangel i lighed med stort set alle andre. Det var bare varmt, fastslår han.

Vejrguderne var næsten for generøse denne gang: Sol, sommerdagstemperaturer og kun beskeden vind til at køle - det var opskriften på overophedede løbere.

Løbsarrangør Thomas Lønbæk valgte da også undervejs at lave nogle ændringer på for eksempel depotplaceringer, så løberne kunne tanket op noget hyppigere end planlagt. Desuden rykkede han tidsgrænsen, så løberne fik bedre tid til at komme i mål.

Svend Dalgaard var ikke eneste lokale løber, der deltog - og de lokale klarede sig alle flot.

På tredjepladsen kom Thomas Lykkeberg fra Spjald i tiden 10.11.55; han vandt løbet i 2017.

Også Anders Kjær fra Skjern Løbeklub klarede strabadserne godt: Han kan ind på en syvendeplads i tiden 11.32.11.

Anette Lotterup Nielsen, Anita Løvenhardt og Anette Axelsen, ligeledes fra Skjern Løbeklub deltog alle for første gang, og de klarede også strabadserne på den 100 kilometer lange rute.

Anette Axelsen kom ind i tiden 12.59.34, mens Anita Løvenhardt kom ind i 14.4537 og Anette Lotterup Nielsen i 14.45.38.

Vinder hos mændene blev Morten Klingenberg i tiden 09.41.42 og hos kvinderne Katja Bjerre i tiden 09.49.21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce