Annonce
Ringkøbing-Skjern

En god taber - og en spændende vinder

Annonce

Man må sige, at Preben Enevoldsen fra Borris er en god taber. Det lykkedes ham ikke at få stemmer nok til at blive Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen; det blev i stedet folketingsmedlem Mads Fuglede, der vandt en klar sejr til opstillingsmødet mandag.

Preben Enevoldsen, der blev nummer to, tacklede dog nederlaget på fornemste vis: - Der er ingen grund til at være en dårlig taber. Vi har fået en rigtig god folketingskandidat i Mads Fuglede. Jeg vil gerne sætte plakater op for ham, når den tid kommer, og jeg anbefaler, at man stemmer på ham fra næste valg, sagde han.

Al ære og respekt for den holdning; den kunne en vis politiker på den anden side Dammen godt lære lidt af; men det er en anden historie... Denne holdning er også nødvendigt, hvis Venstre igen skal erobre et mandat her i kredsen. Engang var Ringkøbingkredsen en af landets sikreste Venstre-kredse, men sådan er det ikke længere. Ved sidste valg blev stemmerne spredt, og kredsen gav for en gangs skyld ikke valg. Splittelse er det sidste, partiet har brug for op til et kommende valg.


Al ære og respekt for den holdning; den kunne en vis politiker på den anden side Dammen godt lære lidt af.


Mads Fuglede står over for en stor opgave, hvis han atter skal sikre Venstre et mandat på Borgen fra Ringkøbingkredsen.

På papiret er opdraget enkelt: Han skal skaffe Venstre 7000 stemmer. Men det er ikke uden grund, at Mads Fuglede kalder opgaven 'vildt angstprovokerende'. Venstre har ikke længere den dominans over det politiske landskab i Ringkøbing-Skjern, som partiet havde engang.

Kan den 49-årige historiker med de nordjyske rødder og den forhåbentligt snart solgte lejlighed på Christianshavn så løfte opgaven?

Man kan roligt kalde ham et spændende valg, og han viser i alt fald sin vilje til at ville kredsen: Han planlægger at rykke familien her til området, og det er første store skridt hen imod målet; lokal forankring betyder stadigvæk meget - det så vi ved sidste valg.

Og Preben Enevoldsen har i alt fald vist,  hvordan man skaber sammenhold i sit parti, selv om han tabte valget som kandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Erhverv

Nu bider nedlukningen butikkerne: Handelsrådsformand frygter, at mange små detailforretninger mister livet

Annonce