Annonce
Navne

En god søndag for Gunnar Thorup: - Absolut ingenting skal være planlagt

For Gunnar Thorup er en god søndag lig med en søndag, hvor absolut intet er planlagt. Foto: Mikael Sand
Sidste gang, Gunnar Thorup var i kirke, var 1. juledag i Aarhus Domkirke og sad bag kongefamilien med dronningen, sønnerne, svigerinderne og børnebørn.
Annonce

En god søndag for mig er, hvor ingenting er planlagt, og dagen er helt ren, når den begynder. Jeg kan faktisk godt lide helt uanmeldte besøg, uden alt er tilrettelagt på forhånd og simpelthen bare mødes, som man nu er på en almindelig søndag. Ellers vil jeg kaste mig over alt muligt - gå i malerværkstedet uden et bestemt projekt eller se et eller andet i fjernsynet. Altså en virkelig frihedsdag.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Tarm, og noget af det, jeg vil fremhæve, er Storegade, som for nogle år siden var præget af mange mærkelige farver. Så blev det bestemt, at facaderne skulle males hvide, og det har virkelig fået en ellers rodet arkitektur til at hænge meget bedre sammen. Og så vil jeg klart vise industrikvarteret, for der er altså mange, der ikke er klar over, hvor mange produktionsvirksomheder der ligger i Tarm. Vi skal nok også forbi den nordlige del af byen for at se rundkørslen, der er kommunens største trafikknudepunkt. Til sidst skal vi bevæge os lidt uden for byen for at nyde Skjern Å-dalen. Det sted, hvor man kan oplever ådalen bedst og smukkest, er helt klart fra bakken ved Lønborg Kirke, for det er et helt fantastisk landskab.

Mit seneste besøg i en kirke var 1. juledag i Aarhus Domkirke, hvor jeg sad lige bag kongefamilien med dronningen, sønnerne, svigerdøtrene og børnebørn.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være et nummer, jeg er helt sikker på, andre kan synge med på. Jeg siger ikke, at jeg ikke kan synge, men jeg vil nødig synge solo. Derfor vil jeg eksempelvis vælge Bamses Venners "En lille båd, der gynger", for så er jeg sikker på, at mange vil synge med og forhåbentlig overdøver mig.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse skal det nok være en tur til Canada og køre rundt i en firehjulstrækker i tre uger. Jeg kender godt nok meget lidt til Canada, men der er garanteret en masse at opleve.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være med Per Arnoldi. Jeg har haft lidt med Per Arnoldi at gøre i forbindelse med kulturtagene. En middag med ham vil være interessant, for han er en meget spændende og meget vidende person, der har været rundt omkring i hele verden.

Det irriterer mig helt vildt, at miljø- og klimadebatten er meget overfladisk. Når jeg tænder for tv'et, hører jeg gang på gang, at så er det laveste målt, og så er det højeste målt nogensinde. Men det, der er målt, er jo på et splitsekund i forhold til jordklodens alder. Jeg synes, det er useriøst.

Hvis jeg selv skal sige det, er mine stærke og svage sider ... Min stærke side er det kreative og evnen til at se, hvilken vej udviklingen går. Min svaghed er min utrolig dårlige hukommelse. Det har jeg altid haft, og derfor er jeg så glad for ny teknologi, mobiltelefonen og Google. Det har gjort det nemmere for mig at få styr på det, jeg har glemt. Meget af det, jeg skal huske og have styr på, kan jeg have i lommen i stedet for i hjernen.

I næste uge ser jeg frem til... Det har jeg simpelthen ingen anelse om.

Gunnar Thorup

Alder: 71 år

Uddannelse: Tømrer og arkitekt

Stilling: Selvstændig

Bopæl: Tarm

Civil status: Ugift og far til en søn og en datter

Fritidsinteresser: Kunst og musik

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce