Annonce
Læserbrev

En erhvervsuddannelse åbner en verden af muligheder

Annonce

Læserbrev: For nylig var 300 knalddygtige elever og lærlinge fordelt på 45 fag med til DM i Skills, der blev afholdt i Bella Center i København. Der er tale om de bedste elever fra landets erhvervsskoler, som dystede løs på deres fagområder.

Det er altid en fornøjelse at opleve engagerede mennesker konkurrere på evner. Ja, jeg bliver personligt glad i låget over at se dygtige unge udfolde deres talent med stor entusiasme. Statsminister Mette Frederiksen var til stede og overrakte trofæer til vinderne. Hun roste desuden alle deltagerne for at have valgt en erhvervsuddannelse. ”I har taget stilling, I er gået jeres egen vej, fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen”, sagde Mette Frederiksen blandt andet.

Og hun har en pointe. Mange af deltagerne har truffet et aktivt valg efter skolen, fordi de brænder for deres fag. På den måde adskiller de sig også fra nogle af de unge (og måske deres forældre), der slår automatpiloten til, når der skal vælges ungdomsuddannelse. Mange af dem går efter en stx, en almen studentereksamen. Ofte handler det om at være fri for at træffe et valg, og en del af dem ender med at tage en erhvervsuddannelse senere. Og heldigvis for det. For vi mangler allerede faglærte unge på en række områder så som bager, gourmetslagter, handel og transport.

Men det ville selvfølgelig være bedre, hvis flere unge fortsatte i erhvervsuddannelserne direkte efter skolen og f.eks. tog den med eux. En nyere type erhvervsuddannelse, hvor man samtidig med sin faglige uddannelse får adgang til en endnu bredere vifte af videregående uddannelser. Præcis som man gør, hvis man går i gymnasiet.

DM i Skills er netop med til at vise mangfoldigheden og mulighederne i de faglærte uddannelser. For det er sådan, at en erhvervsuddannelse giver mange vej til at få et både spændende og meningsfyldt job. Der er gode muligheder for at gøre karriere, og en erhvervsuddannelse lukker ingen døre rent uddannelsesmæssigt, hvis nogen skulle tro det. Tværtimod. En erhvervsuddannelse åbner en verden af muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce