Annonce
Læserbrev

En erhvervsuddannelse åbner en verden af muligheder

Læserbrev: For nylig var 300 knalddygtige elever og lærlinge fordelt på 45 fag med til DM i Skills, der blev afholdt i Bella Center i København. Der er tale om de bedste elever fra landets erhvervsskoler, som dystede løs på deres fagområder.

Det er altid en fornøjelse at opleve engagerede mennesker konkurrere på evner. Ja, jeg bliver personligt glad i låget over at se dygtige unge udfolde deres talent med stor entusiasme. Statsminister Mette Frederiksen var til stede og overrakte trofæer til vinderne. Hun roste desuden alle deltagerne for at have valgt en erhvervsuddannelse. ”I har taget stilling, I er gået jeres egen vej, fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen”, sagde Mette Frederiksen blandt andet.

Og hun har en pointe. Mange af deltagerne har truffet et aktivt valg efter skolen, fordi de brænder for deres fag. På den måde adskiller de sig også fra nogle af de unge (og måske deres forældre), der slår automatpiloten til, når der skal vælges ungdomsuddannelse. Mange af dem går efter en stx, en almen studentereksamen. Ofte handler det om at være fri for at træffe et valg, og en del af dem ender med at tage en erhvervsuddannelse senere. Og heldigvis for det. For vi mangler allerede faglærte unge på en række områder så som bager, gourmetslagter, handel og transport.

Men det ville selvfølgelig være bedre, hvis flere unge fortsatte i erhvervsuddannelserne direkte efter skolen og f.eks. tog den med eux. En nyere type erhvervsuddannelse, hvor man samtidig med sin faglige uddannelse får adgang til en endnu bredere vifte af videregående uddannelser. Præcis som man gør, hvis man går i gymnasiet.

DM i Skills er netop med til at vise mangfoldigheden og mulighederne i de faglærte uddannelser. For det er sådan, at en erhvervsuddannelse giver mange vej til at få et både spændende og meningsfyldt job. Der er gode muligheder for at gøre karriere, og en erhvervsuddannelse lukker ingen døre rent uddannelsesmæssigt, hvis nogen skulle tro det. Tværtimod. En erhvervsuddannelse åbner en verden af muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Annonce