Annonce
Hvide Sande

En engel er kommet på hospice: Et smykke og en smuk tanke

Chefen på Anker Fjord Hospice, Herdis Hansen (t.h.), kigger interesseret med, mens smykkedesigner Lone Keilberg fra Ringkøbing præsenterer sin udvalgte kollektion i Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
Smykkedesigner Lone Keilberg har skabt to smykker, der fremover sælges på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. For hver handel giver hun 100 kroner til et godt formål.
Annonce

Hvide Sande: Nogle vil nok mene, at der altid har været engle på Anker Fjord Hospice. Men som noget ganske nyt er de nu også at finde i en lille glasmontre.

- Når jeg kommer her, så mærker jeg den fine, fine stemning, der er er her ... helt ud i krogene. I får døden gjort så smuk. Det passer lige ind i min kontekst, siger Lone Keilberg.

Hun er smykkedesigner med egen forretning i Ringkøbing, og det er hende, der har taget turen til Hvide Sande med en glasmontre i favnen. Hun går straks i gang med at lægge varer på hylderne; en sølvengel med et hjerte af guld og et anker.

Smykkekunstneren forklarer, at hendes håndlavede engle er inspireret af Vesterhavet, og at smykket symboliserer en relation mellem to mennesker.

- Første gang, jeg var her, var til et foredrag for erhvervskvinder. Dengang tænkte jeg over, at døden er så ikke-pæn. Men her bliver det smukt, tilføjer Lone Keilberg.

Chefen på Anker Fjord Hospice, Herdis Hansen, er glad for de rosende ord, men hun siger dog:

- Døden er ikke altid smuk. Men vi kan gøre den værdig.

I får døden gjort så smuk. Det passer lige ind i min kontekst

Lone Keilberg, smykkedesigner

Annonce

Nyt smykkeværksted

For hvert solgt smykke på Anker Fjord Hospice donerer Lone Keilberg 100 kroner til en fond, som bestyrelsen på det vestjyske hospice råder over. Pengene bruges primært til gavn og glæde for patienterne, men fonden kan også støtte uddannelse af personale.

Mens glasmontren er ny, har smykkedesigneren fra Ringkøbing såmænd allerede sat sit præg på huset. Tidligere på året modtog en af de frivillige på Anker Fjord Hospice således 20.000 kroner fra Smukfonden, og noget af beløbet er investeret i at indrette et smykkeværksted med inspiration og hjælp fra Lone Keilberg.

Set i det lys fortæller Herdis Hansen, at hospicet for en måneds tid siden tog hånd om en familie, der stod til at miste en far og en ægtemand. Hustruen og hendes to børn benyttede smykkeværkstedet, hvor kvinden fremstillede en ring med en trekant på; som et symbol på, at 'om lidt er vi kun tre.'

Den nye smykkekollektion på Anker Fjord Hospice har en stykpris på 795 kroner.

Sådan ser de ud, de to smykker, som Lone Keilberg nu præsenterer i en helt særlig kollektion på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Annonce