Annonce
Sport

En enestående dansker: Vandt Den Gyldne Bold og scorede i alle tre europæiske finaler

Allan Simonsens karriere er enestående. Ingen anden dansk fodboldspiller har indtil nået det, Allan Simonsen nåede. Foto: Mette Mørk
Allan Simonsen vandt i løbet af karrieren mange mesterskaber og pokaler, og så spillede han finaler i samtlige tre store europæiske klubturneringer.
Annonce

Ingen anden dansk fodboldspiller kommer på højde med Allan Simonsen i kategorien individuel hæder. I 1977 valgtes Allan Simonsen til Årets Spiller i Europa og vandt Den Gyldne Bold, Ballon d’Or.

Ballon d’Or er den titel, som igennem det seneste årti stort set har været et anliggende for Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, men en version af Den Gyldne Bold ejes af Allan Simonsen.

I løbet af karrieren nåede Allan Simonsen meget mere end de fleste. Han vandt han mesterskaber i Danmark og Tyskland, han spillede finaler i samtlige tre store europæiske klubturneringer, Europa Cuppen for Mesterhold, Europa Cuppen for Pokalvindere og Uefa Cuppen, og med landsholdets nåede Allan Simonsen at spille med ved EM-slutrunden i 1984 og ved VM-slutrunden to år senere i Mexico - de to første slutrunder med dansk deltagelse.

Læs det store portræt af Allan Simonsen i vores Hall of Fame-serie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Kort og kontanter stjålet fra varebil

Ringkøbing-Skjern

DF melder sig ind på KD’s bane: - Dejligt at de kristne værdier kommer i fokus

Hvide Sande For abonnenter

Hun jagter værtshusgæster og sporty vestjyder: Sidsel finder statister til krimiserie på vestkysten

Annonce