Annonce
Sport

En drøm går i opfyldelse: Anders Dahl kan kalde sig professionel fodboldspiller de næste fire år

Anders Dahl har arbejdet sig frem til en fire år lang fuldtidskontrakt i Silkeborg IF, så fra den 1. juli kan den tidligere RIFer kalde sig professionel fodboldspiller. Arkivfoto: Sebastian Engelberth Hansen
Anders Dahl fra Ringkøbing har fremtiden på plads. Den talentfulde midtbanespiller har nemlig skrevet under på en fire år lang kontrakt med Silkeborg IF.

Silkeborg: Nu kan Anders Dahl fra Ringkøbing kalde sig professionel fodboldspiller.

For Silkeborg IF har fredag offentliggjort, at klubben har tegnet langtidskontrakt helt frem til sommeren 2025 med Anders Dahl og to andre af klubbens unge stortalenter.

Anders Dahl fik sin debut på SIFs førstehold i sæsonens første kamp – pokalopgøret mod St. Restrup i september i fjor. Siden er han blevet noteret for to indskiftninger i 1. division. Den 18-årige centrale midtbanespiller kom til SIF fra Ringkøbing IF som 15-årig og har siden spillet på ungdoms-eliteholdene i klubben. Anders Dahl har spillet 12 ungdomslandskampe for Danmark (U16 og U17).

- Det er vildt dejligt. Jeg føler, det hele er gået op i en højere enhed for mig. Jeg har i nogle år haft en drøm om at kunne leve af at spille fodbold, og den drøm opfyldes fra den 1. juli, når jeg er færdig med min hhx i skolen. Det er fantastisk, at det er lykkes mig at spille mig til en kontrakt, fortæller Anders Dahl.

Midt i januar kom han over en lyskeskade. Siden har han trænet fast med i førsteholdstruppen, og han har endda siddet på bænken i de tre seneste kampe i 1. division.

- Desværre uden at komme ind, men det er vigtigt for mig at være med omkring holdet alligevel, fortæller Anders Dahl.

Annonce

Langt til en fast plads på holdet

Han ved, der skal arbejdes hårdt den kommende tid for at komme i kamp på topholdet i 1. division.

- Der er et stykke vej, og der er meget, der kan udvikles på. Det er et spring at gå fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Ikke bare fysisk. Det er voksne mænd, jeg spiller med og mod, så der skal styrketrænes en del. Men også mentalt er det en omstilling. Som ungdomsspiller skal du vise meget individuelt. Som senior skal man mere indgå i en taktisk helhed. Det er en omstilling. Heldigvis dækker jeg stort set alle positioner på midtbanen, og det øger mine chancer for at få en plads på holdet. Og det er jo sådan, at hvis du er god nok, så spiller du også, fortæller Anders Dahl.

Den fremtidige tilværelse som professionel får ikke Anders Dahl til at have de store armbevægelser.

- Slet ikke. På vestjysk vil jeg sige, jeg har fået en fornuftig kontrakt. Det er nok standard for en spiller som mig, siger en lykkelig Anders Dahl fra Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce