Annonce
Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Sevickes og Gabriella Savickaite Nojus fra Tim er med mor ude at handle. De kunne selv godt tænke sig nogle nye sko. Og en is selvfølgelig. Foto: Cecilie Bisgaard.
Nogle gange kan kunderne bruge flere timer på Sabines sofa. Den sidste lørdag før påske er de fleste hurtigt videre - men nogle har stadig tid til en sofahistorie.

Ringkøbing: Solen skinner udenfor, men vi er ikke særlig langt henne i foråret, så folk har stadig jakke og vanter på. En lille pige fra en tysk familie kommer gående ind i butikken med en rosa strikhue med pailletstjerner på. Der blæser en kold vind lige uden for døren.

- Er her ikke koldt? Jeg synes, her er koldt. Skal jeg ikke lige lukke den ene dør?, spørger Sabine Højgaard, der står bag disken i H2 Quality Outlet i Torvegade.

Det er dagen før palmesøndag, og på en måde er der inden for butikkens vægge stilhed før stormen. Det er skiftedag i sommerhusene, og påskeugen står for døren. Mandag, tirsdag og onsdag kan godt gå hen at blive rent kaos. Men lige nu er der ikke særlig mange kunder i butikken. En enkelt mand går og kigger for sig selv i herreafdelingen.

- Alle de mennesker, jeg har snakket med i den her uge, har sagt, at de tager hjem i dag. Når man ikke har børn, så er man nok lidt ligeglad med påsken. Så kan man nyde den i ro. Det er mere børnefamilier, der kommer her nu, siger Sabine om skiftedagen.

Bagved butikkens sofa udbryder den tyske pige glædesstrålende:

- Mor, jeg har fundet en wunderschöne bluse til dig!

Annonce

Vi er med, når mor skal kigge på tøj. Så sidder vi altid i sofaen. Så kan vi slappe af. Måske får vi også en is.

Gabriella Savickaite Nojus, sofa-sidder

Hunde i sofaen

Og netop H2 Quality Outlets sofa er omdrejningspunktet for historien her. For Sabine Højgaard, der oprindeligt kommer fra Tyskland, kan slet ikke forestille sig en butik uden en sofa.

- Den betyder alt. Det gør den virkelig, siger hun.

Hun falder ofte i snak med de kunder, der sidder i sofaen, og hun har mange skønne historier derfra. Nogle gange er det mænd, der passer på de mange indkøbsposer, som sidder der. Andre gange er det børn. Og ofte er det en hel familie, der får placeret sig.

Hunde er også velkomne i tøjbutikken. Noget, der er meget almindeligt i Tyskland. Så kan en familie sætte sig i sofaen med hunden og få et hvil.

- Jeg kan altid kende hundene. Nogle gange kommer der også folk ind ikke for at købe noget, men så siger de ’Clemens vil bare gerne sige hej til dig’, griner Sabine Højgaard.

Udsigt til is

Klokken har lige akkurat passeret 12, da en mor kommer ind i forretningen med to børn.

- Årh, en sofa!, udbryder drengen, mens han og storesøsteren skynder sig hen til den.

- Vi er med, når mor skal kigge på tøj. Så sidder vi altid i sofaen. Så kan vi slappe af. Måske får vi også en is, fortæller storesøster Gabriella Savickaite Nojus.

- Eller tøj og nye sko. Mine yndlingsfarver i sko er grøn, sort, blå, rød, hvid. Og den sidste er nok mørkegrøn. Min storesøster vil have gule sko, fordi ananas er gule, siger lillebror Sevickes.

- Nej, jeg kan godt lide gul, fordi det bare er rigtig flot, siger Gabriella.

- Jeg kan godt lide sko med guld og diamanter! De er seje, og så ligner det, man har mange penge eller stjæler noget, siger Sevickes.

- Du kan da bare lime pailletter på dine sko.

- Nej, de er for tøsede. Det er kun for piger!

Nu er moren til de to børn fra Tim færdig med at se på tøj. Turen går videre. Ud i solskinnet og blæsten. Måske videre til en is.

Caroline Carson er med sin familie i sommerhus i Søndervig. Hun vil egentlig hellere kigge på ting til sit værelse. Særligt kaktusser er hun glad for. Foto: Cecilie Bisgaard.

Fra Søndervig til Toscana

Kort efter, at den lille familie har forladt H2 Quality Outlet, træder en ny lidt større én af slagsen ind ad døren.

Mens de tre ældste familiemedlemmer – mor, far og storebror – går rundt for at kigge i butikken, finder en pige i rød jakke hurtigt sofaen.

- Det er rart, at der er en sofa. Det er min fars yndlingsbutik. Han kan i hvert fald godt lide den, siger 11-årige Caroline Carson.

- Vi bor i Kolding, men vi har et sommerhus i Søndervig, som vi er i lige nu. Mine bedsteforældre bor også i Ringkøbing. Når vi er her, så ser vi fyrtårnet, besøger mine bedsteforældre, tager til stranden og går en tur med hunden. Den elsker det!, siger hun.

- Derhjemme kan den ikke bare løbe rundt mellem husene. Så bliver folk sure. Det kan den her. Derhjemme skal vi også holde øje med døren, for den er løbet væk flere gange. Så plejer vi at ryste med en godbidpose. Så kommer den heldigvis tilbage igen, siger hun.

- Jeg skal ikke kigge på tøj, men jeg vil gerne se på ting til værelset. Jeg kan godt lide små vaser og kaktusser. Min yndlingsting er en stor kaktus. Jeg synes, de er søde og flotte, siger hun,

- Vi kører hjem fra sommerhuset på mandag, og på onsdag flyver vi til Italien. Der har vi også et sommerhus. Oppe i en lille landsby i bjergene i Toscana. Men nu skal vi hjem og have frokost hos mine bedsteforældre, siger Caroline, da hun i samme øjeblik bliver hentet af sin far, så de kan komme videre.

Sofaen står tom igen - klar til at tage imod nye shoppegæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Annonce