Ringkøbing

En dag med journalistik på skoleskemaet

Der blev arbejdet koncentreret, da en flok 1. g'ere fra VGT havde indtaget 2. salen på Dagbladets redaktion i Ringkøbing. Privatfoto

Ringkøbing/Tarm: Som en del af undervisningen havde en flok gymnasieelever fra Vestjysk Gymnasium i Tarm (VGT) skiftet klasseværelset ud med en dag ude i den virkelige arbejdsverden.

Eleverne besøgte Dagbladet Ringkøbing-Skjerns redaktion i Ringkøbing, hvor eleverne skulle arbejde med journalistik.

Efter en kort introduktion fra en af Dagbladets journalister om livet på en redaktion og det at være lokaljournalist kastede eleverne sig ud i at researche på de artikel-ideer, de havde med i tasken.

Der var i løbet af formiddagen stor aktivitet på 2. sal på St. Blichersvej 5, og elevernes umiddelbare vurdering af en dag i journalistikkens verden har været positiv.

- Det gjorde os mere bevidste om, hvordan det journalistiske fag fungerer, hvilket absolut kan være med til at danne grundlag for ens fremtidige valg af uddannelse. Det er nyt og spændende at besøge virkelige virksomheder, hvilket også er med til at drive lysten til journalistik, når vi som elever har mulighed for at se vores "undervisning i praksis", lyder det fra Silje Hilmand fra 1.e, der bliver suppleret af Frederikke Hvolgaard:

- Jeg synes, det var fedt at få et indblik i, hvordan journalister arbejder. Da vi selv skulle i gang, gav vi den lige det ekstra, og vi levede os ind i det, fordi der er mulighed for, at ens egen artikel kan komme i Dagbladet. Det er også mega fedt, at vi har fået muligheden for at være på selve arbejdspladsen, og vi synes, det var rigtig hyggeligt, og vi følte os meget velkomne på Dagbladet.

Undervisningsforløbet rundes af senere på måneden, hvor en af Dagbladets journalister skal læse og vurdere elevernes artikler.

Alle rum blev taget i brug i forbindelse med elevernes arbejde med at researche - også toiletterne. Privatfoto
0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne