Skjern

En dag med fugle i Skjern Enge

Måske bliver der mulighed for at se skestorke, som er en fugle på størrelse med fiskehejren. De er hvide og har et bredt langt næb. PR-foto
Fuglenes dag fejres over hele landet søndag 26. maj. I Skjern Enge er Ornitologisk Forening klar med forskellige arrangementer.

Skjern: Fuglene er tidligt oppe og starter deres sang, så snart det begynder at blive lyst. De morgenfriske kan på fuglenes dag 26. maj tage med Ornitologisk Forening på en morgenvandring for at høre det store fuglekor.

Kl. 7 står Jens Hasager fra Ornitologisk Forening på parkeringspladsen ved restauranten på Lønborggård for at tage interesserede med på en stemningsfuld tur i skoven omkring Lønborggård.

Fuglenes Dag i Skjern Enge slutter ikke, når morgenturen på Lønborggård slutter. I det store fugletårn ved vejen mellem Lønborg og Skjern står næste hold ornitologer klar med teleskoper til både børn og voksne. Her vil der være mulighed for mellem kl. 9 og 12 at studere det rige fugleliv og høre om de mange vandfugle, som yngler i engene. Både gråænder, blishøns, gæs og svaner har fået unger og svømmer rundt med dem på jagt efter føde. Er man heldige, vil der måske stå nogle skestorke og forsyne sig med orme og krebsdyr og havørnen har måske lige netop brug for at finde føde til sine sultne unger, mens deltagerne står og kigger.

I fugletårnet bydes der på et rundstykke eller en basse til de hurtige. Man skal selv medbringe drikkevarer. Til børnene er der mulighed for at få et fuglekigger-badge.

Fuglenes dag i Skjern Enge afholdes af Ornitologisk Forening i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. PR-foto
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce