Annonce
Ringkøbing-Skjern

En blodrød uge med visse lyspunkter

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Uge 39 blev ugen, da Ringkøbing-Skjern overhalede Århus. Det vil mange af os nok egentlig synes, at vi gør hver eneste uge - i hvert fald når det gælder om at have højt til loftet, plads til naturbegejstring samt masser af sus i skørterne og vind i håret. Men denne gang var der tale en kedelig førsteplads.

Tirsdag fik Ringkøbing-Skjern den tvivlsomme ære at være den kommune i regionen, som havde flest smittede per 100.000 indbyggere. Den rent ud sagt forbandede virus har også været afsæt for adskillige artikler om, hvordan det lokale erhvervsliv rammes.

Og nu, vi er ved det lokale erhvervslivs trængsler, så var det ikke kun coronaen, der slog hårdt i ugens løb. Også planer om at indskrænke udlejningen af feriehuse gjorde ondt.

Sammen med Dagbladet Ringkøbing-Skjern udkommer hver dag Avisen Danmark med masser af interessante historier fra nær og fjern. I Podcasten Danmark kan du høre journalisterne selv læse udvalgte artikler op. Herunder Flemming Mønsters beretning om den tragiske dødsbrand på Scandinavian Star; en sag, som han med journalistisk stædighed har forfulgt gennem flere år.

Nu kan jeg næsten høre dig, kære læser, sukke tungt og spørge, om avisen da ikke kan finde på noget som helst sjovt og opløftende at fortælle om? Svaret er heldigvis, at jo, det kan vi! Fik du for eksempel læst den finurlige historie om Per Zalmovs nissebog? Ellers kan du finde den herunder.

Og med dette lille glimt i øjet vil jeg ønske dig god læsning og god weekend.

Jeg vil nødig kaldes superspreder, men jeg har jo nok smittet nogen

En yngre mand blev voldsomt syg af covid-19 efter en bytur i Skjern. Arkivfoto: Michael Bager

En yngre mand fra Stauning-området blev voldsomt syg af covid-19 dagen efter en bytur i Skjern. I Dagbladet fortæller han, hvad han har gjort for at advare dem, han kan have smittet - og hvordan han har det med ikke at vide, om han måske har smittet nogle særligt sårbare.

Vi er ikke stolte af det udspil: Nye corona-indgreb har ramt lokale hoteller hårdt

Direktør og Horesta-bestyrelsesmedlem Brian Madsen, Hotel Fjordgården, føler, at branchen er blevet sorteper i spillet om corona-restriktioner. Foto: Mads Dalegaard

Serveringsforbud efter klokken 22 og uklarhed om det tilladte antal gæster koster dyrt. Hotel- og restaurationsbranchen har svært ved at forstå, hvorfor den igen skal lægge ryg til hårde Covid-19-restriktioner. Brian Madsen fra Fjordgaarden kunne ligesom mange kolleger fortælle om aflysninger i massevis.

Nye sommerhusregler koster millioner: Det er en bombe under Vestjylland

Viceborgmester Søren Elbæk (S) er sammen med borgmester Hans Østergaard (V) ved at forfatte et høringssvar til Erhvervsstyrelsen, som vil skære i antallet af udlejningsuger. Reglerne vil formentlig komme bag på de knap 500 som har købt feriebolig i den kommende Lalandia-feriepark. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Nye regler for feriehusudlejning kan blive en økonomisk katastrofe for turistomsætningen i Ringkøbing-Skjern. Området står til at miste op mod 75.000 turister, hvis antallet af udlejningsuger bliver reduceret med seks uger om året, som Erhvervsstyrelsen foreslår.

Lyt med: 159 døde danskere har forfulgt mig i to år

Journalist Flemming Mønster læser én af sine artikler om branden på Scandinavian Star op på DBRS.dk

Som journalist ryger man nogle gange ind i historier, som er så grusomme, at man helst er dem foruden. Blandt dem er for Flemming Mønsters vedkommende den påsatte brand på færgen Scandinavian Star natten til den 7. april 1990. Den tog livet fra 159 mennesker, heriblandt 25 børn og en gravid kvinde. En af artiklerne læser han op på Podcasten Danmark.

Per skrev nissehistorier sammen med kendt kunstner: Nu udkommer de i bogform

Nisserne er blevet til med inspiration fra virkelige personer, som Per Zalmov har mødt gennem tiden. Foto: Christian Baadsgaard

Et helt tilfældigt møde en aften til en fernisering endte med en stribe nissehistorier i Ugebladet Hjemmet for cirkusmanden Per Zalmov fra Stauning. Illustratoren var den kendte maler Otto Frello, og nu udkommer de som bog. Dagbladet har selvfølgelig historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Ringkøbing-Skjern

Den rene krig da Ringkøbing IF - formentlig - lukkede sæsonen med en fortjent sejr på 2-0 over Marienlyst

Annonce