Annonce
Leder

En børne-sommerferie i coronaens skygge

Annonce

Det har mildest talt været et mærkeligt år indtil nu. For både børn og voksne, men måske især for børn. I ugevis var de forhindret i at lege sammen, og da de endelig kom i skole, fulgte endnu flere uger med forskellige restriktioner.

Endelig blev det tid til at holde sommerferie; men den er heller ikke helt, som den plejer at være. Antallet af børnefamilier, der er taget på langfart uden for landets grænser, er voldsomt reduceret, mange holder ferie i Danmark - og en hel del forbliver sikkert på deres egen matrikel.

Så hvordan aktivere børnene på fornuftig vis i disse ekstraordinære tider?

Heldigvis har der været hjælp at hente i regeringens og aftalepartiernes sommerpakke på 700 millioner kroner, der blandt andet skal give danskerne mulighed for at dyrke kultur- og naturoplevelser i sommermånederne.


Det har nu engang været et meget sært år, og forholdene er langt fra normale endnu, så mon ikke pengene er givet godt ud.


Ringkøbing-Skjern Kommune har haft godt to millioner kroner at fordele til diverse aktiviteter for børn - og dem har der - som det fremgår af artiklen i Dagbladet i går - været rift om fra forskellige "udbydere".

Derfor vil børn her i Ringkøbing-Skjern Kommune hen over sommeren kunne deltage i dragebygning, gå på badmintonskole, tage på ture til Bagges Dæmning, dyrke e-sport, deltage i en familiedyst på havnen i Ringkøbing, deltage i teaterworkshops og meget andet.

Der er grund til at rose de foreninger, skoler og lignende, der har budt ind med ideer til aktiviteter for børn og unge i alderen 10 til 17; lige præcis den alder, hvor der nok skal lidt ekstra til, for at de føler sig underholdt.

Og rosen bør sendes videre til politikerne på Christiansborg. Nogen vil måske spørge, om det virkelig er nødvendigt med tilskud til den slags aktiviteter. Kunne ansøgerne ikke bare udbyde aktiviteter på egen regning og risiko, uden skatteyderpenge var inde i billedet? Og kunne forældrene ikke bare betale for dem?

Selvfølgelig. Men det har nu engang været et meget sært år, og forholdene er langt fra normale endnu, så mon ikke pengene er givet godt ud?

Og hvem ved, måske giver eksperimentet nogle af ansøgerne blod på tanden, så de også fremover vil forsøge sig med aktivitetstilbud - uden medfølgende skattekroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce