Annonce
Skjern

En ansat i hjemmeplejen er smittet med corona: 14 borgere skal nu også testes

14 borgere skal testes for corona, efter at en hjemmehjælper er testet positiv. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Hjemmepleje-medarbejder blev fredag aften testet positiv for covid-19. Vedkommende har været i kontakt med 14 borgere.
Annonce

Skjern: Det stigende smittetryk i kommunen sætter nu også sine spor i hjemmeplejen.

Fredag aften blev en medarbejder fra hjemmeplejen i Skjern testet positiv for corona. Ifølge fagchef for sundhed og omsorg Anja Bach havde den ansatte oplevet milde symptomer, og valgte derfor at blive testet.

- Når vi ser på smitteudviklingen i hele samfundet, kommer det sådan set ikke bag på os, at vi står i den situation. Men vi håber på, at vi kan tage det i opløbet ved at reagere hurtigt, siger hun.


Vi håber på, at vi kan tage det i opløbet ved at reagere hurtigt.

Anja Bach, fagchef for sundhed og omsorg


Medarbejderen har været i kontakt med 14 borgere, som nu også skal testes for corona. Desuden er seks af den smittede medarbejders kolleger straks blevet taget ud af vagtplanen og skal nu gå i selvisolation, indtil de kan levere en negativ test.

Det ene smittetilfælde betyder, at man følger den beredskabsplan, kommunen har haft siden foråret.

- Det giver en tryghed i vores organisation at alle ved, hvordan de skal reagere, og hvor de skal henvende sig. Indtil nu har vi heldigvis ikke haft så mange smittede. Det håber vi bestemt ikke ikke vi får fremadrettet, siger Anja Bach.

Ifølge fagchefen har den smittede medarbejder taget sine forholdsregler og har for eksempel båret mundbind i forbindelse med tæt kontakt til borgere.

Hjemmeplejen er ikke alene om at blive berørt at smittesituationen. Fredag fik Ringkøbing-Skjern - og en stribe nordjyske kommuner - et såkaldt strakspåbud om at lukke for besøg på samtlige plejecentre. Det skyldes, at der er aktiv coronasmitte blandt mink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce