Ringkøbing

Én alvorlig brand i Ringkøbing-Skjern i nat

Brand-skilt.

De kommunale beredskaber over hele landet har rykket ud 505 gange nytårsaften. I Ringkøbing-Skjern Kommune, blev der kun optaget rapport ét sted. Politiet havde også en ret roligt nat lokalt. Dog blev der anholdt to i morges i Skjern.

Danmark: Traditionelt set er nytårsaften- og nat en travl tid for beredskaberne rundtomkring i landet, hvor der rykkes ud til langt flere hændelser end normalt.

De kommunale beredskaber over hele landet har været nødt til at rykke ud 505, og de mange arbejdsopgaver har spændt lige fra større og mindre færdselsuheld til slukning af diverse brande.

Personbil udbrændte

I Ringkøbing-Skjern Kommune meldes der "kun" om tre små, der blev meldt ind via 112 i aftes og i nat.

Den værste brand fandt sted ved Dalgasgade 19, nær Troldhede, hvor en personbil og en elscoter udbrændte sammen med en garage.

Der ud over var der sent i går aftes en brand i en container i Hvide Sande, hvor der ikke skete noget videre.

Den sidste brand blev der ikke noteret mere ned om.

Politiet melder også om en meget rolig nat med meget få episoder i nattelivet.

Klokken 07.15 i morges blev der dog sigtet to for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ud for et værtshus på Østergade i Skjern. Den ene blev også sigtet for at være i besiddelse af narkotiske stoffer.

En farlig aften

- Nytårsaften er for mange mennesker en festlig aften, men for vores brandfolk er det en succes, hvis vi kun skal rykke minimalt ud. Sådan har det desværre heller ikke været i år, siger Jacob Mouritsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Danske Beredskaber.

En "normal" nytårsaften, består af cirka 400 udrykninger, hvorfor beredskaberne har måtte løbe endnu hurtigere, end hvad de plejer at gøre på en sådan nytårsaften- og nat.

Faktisk har hele 1800 brandfolk været i gang henover aftenen og natten, hvor der har været nok at se til. Alt fra containerbrande til lejlighedsbrande har gjort natten lang for beredskabet.

Derfor mener Jacob Mouritsen også, at en opmuntring til beredskaberne er på sin plads:

- Endnu en gang har beredskaberne vist, at deres robusthed skaber den bedst mulige sikkerhed for borgerne. Derfor håber jeg også, at mange vil sende en dybfølt tak til de mange brandfolk, der har tilsidesat personlige aftaler for at stå klar i samfundets tjeneste.

Ikke overraskende er det de klassiske brandårsager nytårsaften- og nat, der fylder i statistikken over hændelser nytårsaften. Det er nemlig fyrværkeri, der er den helt store synder, når det kommer til brande, hvor de ofte opstår i skraldespande og containere. Desværre er brandene ofte påsatte, og det ærgrer Jacob Mouritsen:

- Vi forsøger naturligvis altid at forebygge disse hændelser med diverse kampagner, men det er desværre svært at gardere sig imod alt. Derfor er der ikke så meget andet at gøre end at opfordre til rettidig omhu, og at man passer på hinanden.

Sidste nytår var der meget opmærksomhed om skyderier med raketter mod beredskaberne.

Dette nytår har der dog været en markant nedgang i antallet af angreb mod beredskabet, og det vidner om, at sidste års italesættelse har haft en effekt.

Derfor er håbet også, at man i fremtiden helt kan undgå disse angreb. Faktisk oplever beredskaberne, at nytårsaftener i relation til antallet af aggressive hændelser overfor os er blevet fredeligere hen over de sidste årtier.

Trods et travlt nytår, hvor beredskabet er blevet testet til det yderste, Jacob Mouritsen dog fortrøstningsfuld:

- I beredskabet er der blevet gjort alt, hvad der er i vores magt for at sikre en fornuftig og sikker nytårsaften for alle borgere. Derfor skal vi være taknemmelige for de mange brandfolks flotte og professionelle indsatser landet over, for uden den indsats, havde det været svært at se, hvordan et sikkert nytår skulle være løbet af stablen.

På trods af at nytåret nu er veloverstået, så står beredskabet fortsat klar med alle 1.800 brandfolk til den varslede storm i Danmark, hvor hverdagens helte endnu engang vil være med til at gøre en forskel.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Ringkøbing

Inviterer til åben fiskerikonference

Ringkøbing

Galleri: Se billederne fra Landbobankens generalforsamling

Ringkøbing

Menighedspleje får initiativpris

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

112

23-årig stoppet udenfor Ringkøbing: Mistænkt for narkokørsel

Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde

Ringkøbing

Generators drøm om at blive regionalt spillested rykker nærmere

Ringkøbing

Flere turister, arbejdspladser og indbyggere: Ringkøbing-Skjern skal være et lysende fyrtårn