Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Det bliver en alternativ påske - og sikkert en anelse kedelig

12-årige Lise er med sin far, Ole Christensen, på arbejde. Familien glæder sig dog til kun at skulle hygge i påsken. Privatfoto
Annonce
Annonce

- Især børnene trænger til at vi holder fri sammen.

Ole Christensen, 42 år, selvstændig med HNN Byggefirma, Videbæk:

- Virksomheden er lukket i påsken, så alle medarbejderne holder fri, og det skal jeg også selv. Forhåbentlig skal jeg på påskeferie med familien. Vi skal måske lidt i sommerhus og lidt på camping, hvis vi kan få lov til det. Vi er fastliggere på Hessellund Sø Camping. Jeg kan mærke, at der er nogen, der trænger til at blive aflastet lidt. Jeg har arbejdet fuld tid, og det har min kone også, mens vi har haft svigermor til at være barnepige for vores tre børn på 6, 12 og 14 år. Vi trænger alle til lidt luft, og især børnene venter på, at vi alle får lidt fri sammen. Den store glæder sig vist også til, at han ikke skal lave lektier.

Måske finder vi et sommerhus

Anita Søjbjerg håber, at hun snart kan se sit lille nye barnebarn, der er født under coronakrisen. Privatfoto

René Rasmussen, 30 år, professionel håndboldspiller, Skjern:

- Vi plejer at være sammen med Annas familie, men det bliver nok ikke til noget i år. Vi har overvejet lidt, om vi skulle finde et sommerhus bare for at komme lidt væk, men jeg tror, det ender med, vi bliver hjemme. Vores søn har snakket lidt om, han kunne tænke sig en fisketur, mens vores datter har snakket noget om at komme ud at ride på en hest. Det kan vi måske få arrangeret, og så kan vi altid tage en tur til Vesterhavet. Heldigvis vil ungerne gerne være ude i naturen. Når bare vi er sammen og har det godt, så skal det nok blive en god påske.

Intet planlagt i påsken

Anton Bjerg bruger en del af sin megen fritid under coronakrisen på at spille på sine forskellige basinstrumenter hjemme i privaten i Ringkøbing. Privatfoto

Jørn Aas, 50 år, centerleder i Lem-Hallen, Spjald:

- Hvad vi skal lave i påsken? Pas. Vi har intet planlagt. Det bliver nok som de seneste uger, hvor vi mest bare har været hjemme. Normalt ville jeg have taget sådan noget her helt roligt, men corona har vi taget meget alvorligt. Vores ældste datter er pædagog i Ålborg, hvor hun har holdt sig hjemme de seneste to uger. Hun er ved at kede sig, så måske henter vi hende hjem, og så kan vi køre nogle ture og hygge os sammen. Under alle omstændigheder bliver det stille og roligt.

Har kun set nyfødt barnebarn gennem vindue

Tage Møller tager en pause fra markarbejdet i pausen og spiser skidne æg - i år uden hele familiens selskab. Privatfoto

Anita Søjberg, 55 år, butiksindehaver, Videbæk:

- Jeg skal jo bare være derhjemme i påsken. Der må jeg i gang med nogle hobbyting eller håbe, at vejret bliver så godt, at jeg kan komme udenfor og nyde haven. Jeg er faktisk ved at strikke en babyplaid til mit nye barnebarn, der kun er tre uger gammel. Hende har jeg slet ikke slet endnu, så det er rigtigt hårdt, men det er jo vilkårene.

- Jeg får tilsendt billeder af hende, og jeg har været derhenne og set hende gennem vinduet, men jeg vil jo gerne røre. Jeg er nødt til at passe på. Med den kundekontakt, jeg har, tør jeg slet ikke tage derhen. Jeg har også et barnebarn, der er syv måneder. Det hele er så nyt, at jeg pludselig er bedstemor til to, og jeg kan ikke komme til nogen af dem. Det er træls. Derfor håber jeg, det her går over hurtigst muligt.

Jeg savner at komme ud at spille

Klaus Gamst går og går og går ... Selfie: Klaus Gamst

Anton Bjerg, 62 år, daglig leder af spillestedet Generator, Ringkøbing:

- Ja, hvad skal jeg lave i påsken? Jeg skal ikke lave noget overhovedet. Vi har ingenting planlagt. Men måske vi skal have en sammenkomst med familien - hver for sig.

- Vi har ikke tradition for en bestemt dag, vi er sammen på i påsken, men vi plejer at have noget sammen med vores seks børn og otte børnebørn, der er fra ét til 13 år. Det savner vi frygtelig meget. Det er fint, at vi har fået det dér Facetime (videosamtale-teknologi, red.), men det slår ikke til i længden. Et af vores børnebørn har sagt, at hun håber, det dér coronasyge snart er ovre, så vi kan spise boller sammen igen.

- Udover at savne familien, så savner jeg at komme ud at spille. Jeg spiller bas i et selskabsband, der hedder Kom On, og vi er typisk ude at spille tre gange om måneden, men det er gået helt i stå.

- Herhjemme har jeg et værelse, hvor jeg kan øve mig på mine instrumenter. Så fordyber jeg mig lidt i forskellige ting med hovedtelefoner på.

Skidne æg som takeaway

Asger Krogsgaard skal blandt andet arbejde i stalden i påsken. Her ses han sammen med medarbejderen Morten. Privatfoto

Tage Møller, 72 år, pensionist, Spjald:

- Vi vil se påskegudstjeneste på tv, og så vil jeg sammen med min kone pakke en frokostkurv og finde et godt sted i naturen og nyde den. Vi vil også vandre en lang tur eventuelt i Snogdal og Sandbæk plantage eller et andet godt sted.

- Påskedag har vi tradition for at samles i familien, hvor vi gemmer påskeæg i haven til stor fornøjelse for store og små. Vi har ikke helt besluttet, hvordan vi skal gøre det i år. Måske bliver det noget med at lukke børnebørnene ind i haven i hold. Til vores middag hører der også skidne æg (æg i sennepssovs, red.), som er noget af det bedste. Da det ikke er en mulighed i år at spise dem sammen, har vi overvejet og lave takeaway-skidne æg, så hver familie kan komme på trappen og afhente deres portion skidne æg.

Vandreture og skolekridt

Thue Larsen og Malthe Berg Thomasen. Foto: Lærke Larsen

Klaus Gamst, 53 år, markedschef i Landbobanken, Ringkøbing:

- Jeg har aldring gået så meget som nu. Det er faktisk skønt! Vores ældste datter bor i Aarhus, og efter ikke at have set hinanden i lang tid besluttede vi os for at gå en lang tur i Aarhus – naturligvis på behørig afstand. Det blev til en vandretur til Moesgaard Strand. Vandresko og forplejning var helt i top. Jeg havde varm cacao med. Min datter havde lavet pastasalat til frokost, og vi havde hver en pose snolder. Skolekridt til mig ;)

- Hun kommer hjem her i påsken, og planen er at gentage en lignende picnic-tur i det fri med familien. Det glæder jeg mig virkelig til.

Jeg ser frem til at kunne samle medarbejderne igen

Lige nu foregår familien Reenbergs besøg på behørig afstand og i den friske luft. Privatfoto: Karoline Reenberg

Asger Krogsgaard, 53 år, landmand, Holmsland:

- I påsken skal jeg arbejde i mit landbrug. Vejrudsigten ser rigtig god ud, så vi får travlt med at så korn. Vi er netop nu godt igang med at sætte kartofler. Nogle af mine medarbejdere skal have fri, så der er også lidt arbejde i stalden.

- Jeg håber på, at vores koncert med kopibandet Repeatles 8. maj bliver til noget. Det vil være lidt symbolsk, da det er 50-års dagen for udgivelsen af Beatles-albummet 'Let it be', siger Jørn Aas. Privatfoto

Thue Larsen og Malthe Berg Thomasen, 12 år, skoleelever i Ringkøbing:

- Jeg skal i sommerhus ude i Krylen. Jeg skal bare hygge mig og ikke lave så meget. Cykle nogle ture, og så håber jeg at få min playstation med, siger Malthe.

- Jeg skal gå nogle ture og spille noget fodbold med de børn, der ellers er hjemme i påsken. Og så skal jeg nok også læse nogle bøger, siger Thue.

Annonce

Haven har aldrig været så flot

Karoline Reenberg, 40 år, afdelingsleder på Lindbjergskolen i Herning, Skjern:

Vi har ikke tænkt særligt meget over, hvordan vi skal holde påske. Vi har tre sæt bedsteforældre, og vi plejer at have en del påskefrokoster at rende til. Lige nu er vi i sommerhus i Søndervig, hvor vi nyder naturen herude, men påsken kommer nok til at gå med havetid.

Vi har også snakket om at lave en online-påskefrokost. Noget, hvor vi prøver at sidde rundt om bordet. Det kunne være noget online-banko. Nu er vi jo blevet vant til at færdes i det digitale i vores arbejdsliv. Så må vi se.

Vi kommer da til at savne familien. Det er typisk i de her år, at man skal til påskefrokoster, og så mærker man igen hvilke privilegier det er, at man kan se dem.

Jeg tror aldrig vores have har set så flot ud, som den gør nu. Sådan er det jo, når der skal ske et eller andet.

Vi kan genkende den situation som forældre sidder i, når man har to jobs, der fylder en hel del og samtidig skal hjælpe børnene med deres lektier. Så det bliver rart med nogle dage, hvor vi kan slappe helt af, lave andre ting og praktisere mere nærvær. Det har børnene også brug for. De savner deres kammerater rigtig meget nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce