Annonce
Kultur

En af verdens største filmfestivaler vil på plakaten i det vestjyske

- Det er umuligt at planlægge noget for tiden, siger Bjarne From, daglig leder af Ringkøbing Biograf, der for tiden er lukket som konsekvens af de gældende corona-restriktioner. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Folkene bag den internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX har en ambition om at nå bredere ud i landet, hvor Ringkøbing-Skjern er i spotlyset.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Til en start i et kortere telefoninterview gør den daglige leder af Ringkøbing Biograf, Bjarne From, det klart, at 'det er umuligt at planlægge noget for tiden.'

Der er ellers mulighed for at plotte en nyskabelse i 2021-programmet, da folkene bag én af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, i København, har besluttet sig for at knytte tætte bånd til 10 kommuner rundt om i Danmark.

Og et af spotlysene peger mod Ringkøbing-Skjern:

- Det lyder spændende, men vi har ikke taget nogen beslutning om, hvordan det skal foregå. Det er en usikker situation, vi står i for tiden, siger Bjarne From.

Med 'CPH:DOX on tour' er der lagt op til, at der skal være op til tre visninger og flere simultanvisninger på eksempelvis nogle af kommunens biblioteker og andre kultursteder.


Det er en usikker situation, vi står i for tiden

Bjarne From, Ringkøbing Biograf


Ambitionen med projektet er, at dokumentarfilm af internationalt format ikke skal være begrænset til et publikum i hovedstaden.

Annonce

En yngre målgruppe

Om mulighederne for at kunne trække publikum til CPH:DOX-arrangementer i Vestjylland tilføjer den daglige leder af Ringkøbing Biograf:

- Det kommer an på, hvad det er, vi får mulighed for at vise. Vi er et lille område med ikke så mange mennesker. Det er nemmere at afholde den slags i Aarhus og København.

Bjarne From gør det videre klart, at første prioritet lige nu er at komme ud på den anden side af de nuværende corona-restriktioner, som tvinger biografen til at holde lukket. Dette skal der snakkes om på et bestyrelsesmøde onsdag, hvor der sandsynligvis også bliver tid til at snakke lidt om CPH:DOX-planerne.

Projektet er tirsdag på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget, hvor medlemmerne skal tage stilling til en ansøgning om økonomisk støtte på 35.000 kroner.

Administrationen i Ringkøbing-Skjern Kommune anbefaler politikerne at sige ja, da dokumentarfilmfestivalen - som det hedder i en effektvurdering - falder godt i tråd med kommunens filmstrategi. Videre bliver det påpeget, at CPH:DOX henvender sig til et bredt publikum - med en særlig vægt på unge som målgruppe.

Festivalen var oprindeligt planlagt til at finde sted fra 17. til 28. marts, men i starten af januar blev det besluttet at udskyde begivenheden til dagene fra 21. april til 2. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Sport

Divisionsforening presser kulturministeriet for at få forsamlingsforbuddet hævet til 50: Sker det, kan RIF spille i danmarksserien om tre uger

Annonce