Annonce
Skjern

En af påskens oplagte traveture: Wild West Walk 'n' Run inviterer borgerne ud i Borrislejren

Medlemmer af arbejdsgruppen bag Wild West Walk 'n' Run-ruterne i Naturens Rige er på rekognoscering på Borris Hede med Borrislejrens terræninspektør. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvor man lægger ruten på skydeterrænet. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Sundhedscenter Vest lægger små påskeæg ud, når borgerne inviteres ud på gåtur i Borrislejren. Det bliver den foreløbigt sidste Wild West Walk 'n' Run-gåtur.

SKJERN: Når Wild West Walk 'n' Run foreløbig sidste gang finder sted, sker det i samarbejde med Borrislejren og Nationalpark Skjern Å-sekretariatet, der inviterer ud på Borris Hede.

I samarbejde med terræninspektøren i Borrislejren og Nationalpark Skjern Å-sekretariatet har arbejdsgruppen bag Wild West Walk 'n' Run-ruterne nu indtegnet en rute på ca. 8 kilometer i den naturskønne, sydøstligste del af terrænet.

- Her krydser man Omme Å, hvor odderen lever, og her kommer man forbi haverne til nogle af de gamle gårde, som blev eksproprieret i forbindelse med udvidelsen af øvelsesterrænet i 1953, fortæller udviklingskonsulent og naturvejleder Søren Frederiksen i en pressemeddelelse.

Annonce

Et unikt sted

Lige nu arbejdes der på en naturnationalpark i området, og allerhelst havde Søren Frederiksen markeret en påskerute i Wild West Walk 'n' Run-regi, der også gik langs Skjern Å, så besøgende kunne komme helt tæt på den varierende natur, der vil være i naturnationalparken.

Når valget faldt på Borris Hede, er det ud fra en formodning om, at mange ikke kender området derude særlig godt. Og det er synd, synes Søren Frederiksen.

- Hvis man bor i området, er det nemt at køre forbi og se på info-tavlerne på Borriskrogvej, om der skydes eller ej, og altså dermed om der er adgang forbudt eller ej. Men hvis man bor længere væk, vælger man måske et andet naturområde til sin gåtur. Men Borris Hede er et unikt sted, hvor kronvildt trives side om side med forsvarets øvelser, hvor der lever havørne, hvor tre forskellige slags lyng blomstrer i sensommeren - og hvor man møder både hede, overdrev, mose, eng, søer, vandløb, slette, krat, vildtager, nålebevoksning og løvskov, forklarer han.


Borris Hede er et unikt sted, hvor kronvildt trives side om side med forsvarets øvelser, hvor der lever havørne, hvor tre forskellige slags lyng blomstrer i sensommeren - og hvor man møder både hede, overdrev, mose, eng, søer, vandløb, slette, krat, vildtager, nålebevoksning og løvskov.

Søren Frederiksen, naturvejleder


Desuden vil det i modsætning til de andre ruter være muligt at komme rundt i Borrislejren med barnevogn eller på cykel, og i anledning af påsken vil Sundhedscenter Vest lægge små påskeæg ud til de besøgende efter devisen om, at både motion og livsglæde er sundt.

Annonce

Positiv modtagelse

Da Sundhedscenteret tog initiativ til Wild West Walk 'n' Run, var det ikke mindst på grund af den kæmpe sundhedsmæssige vitaminindsprøjtning en vandre- eller løbetur i naturen giver til vintertrætte og coronanedluknings-ramte mennesker.

- Vi kan se, at mange har gået med på samtlige ruter, og folk har virkelig taget godt imod initiativet, fortæller Trine Burmølle, udviklingskonsulent ved Sundhedscenter Vest.

Hun tilføjer, at der er kommet adskillige opfordringer til at fortsætte Wild West Walk 'n' Run-markeringerne af ruter i naturen, og at man nu overvejer noget lignende til efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Spritbilist standset i Stauning

Annonce