Annonce
Skjern Håndbold

Ingen tvivl blandt fansene: Emil Nielsen er årets spiller

Nu er der mere at juble over for Emil Nielsen, for målmanden er netop kåret som årets spiller i Skjern Håndbold. Foto: Jørgen Kirk
Skjern-tilhængerne var ikke i tvivl. Med overvældende majoritet har de stemt på målmand Emil Nielsen som årets spiller i Skjern Håndbold i sæsonen 2018/19.

Skjern: Årets spiller i Skjern Håndbold 2018/19 - Emil Nielsen.

Skjern-tilhængerne har talt, og der var overhovedet ingen tvivl om, at den populære målmand skulle med på den nu 22 personer lange liste over store spillere i Skjern Håndbolds historie.

Skjern Håndbold havde stor tro på, at talentet Emil Nielsen ville blive en stjerne. Derfor lavede klubben en aftale med Emil Nielsen, selv om han i en længere periode var hårdt ramt af meningitis.

- Jeg var da selv lidt nervøs for, hvor jeg stod. Jeg havde haft en periode på omkring et halvt år, hvor jeg ikke tog mange bolde. Men da jeg kom her til Skjern Håndbold, havde jeg en vildt god optakt til sæsonen. Det gav mig stor tro på, at alt nok skulle blive godt igen, fortæller Emil Nielsen.

Og godt blev det. Et dansk mesterskab, kvartfinale i Champions League, tre A-landskampe og en ny kontrakt med den store franske klub HBC Nantes på mindre end to sæsoner i Skjern Håndbold, som Emil Nielsen når 100 kampe for, hvis Skjern når semifinalerne.

- Og det gør vi. Jeg skal nok få de 100 kampe, siger Emil Nielsen dagen før slutspilskampen mod SønderjyskE.

Han kalder de knap to år i Skjern Håndbold for en fantastisk rejse.

- I en helt igennem fantastisk klub. Jeg er stolt over at spille for Skjern Håndbold. Det er en sindssygt god klub, der har gjort, at jeg er, hvor jeg er i dag. Og det er alle i klubben, der har bidraget. Hver eneste dag. Jeg føler, pilen er gået op for mig hele tiden, siger Emil Nielsen.

Ud over at være kåret som årets spiller i Skjern Håndbold er Emil Nielsen også med på Divisionsforeningen Håndbolds årets hold. Men det er ikke hæder, Emil Nielsen går helt specifikt efter.

- Det er ikke sådan, at jeg står foran spejlet og siger til mig selv, at jeg går efter de titler. Mit mål er at være den bedste. Det er det, jeg stræber efter. Jeg går efter at vinde sammen med et hold. Så kommer alt det andet, hvis jeg gør det godt nok, forklarer Emil Nielsen.

Han har accepteret, at han må have talent for at stå i håndboldmålet.

- Men det er ikke nok i sig selv. Det ved alle. Der følger masser af hårdt arbejde med, siger Emil Nielsen.

Og han har arbejdet hårdt. I mange år.

- Da jeg var U12, da spillede jeg på to forskellige hold. Det betød, jeg trænede seks gange i ugen. Og det har jeg gjort lige siden. Jeg har hele tiden haft lysten og sulten til at træne og spille hele tiden. For håndbold er sjovt for mig. Det kan du også se her i Skjern Håndbold. Efter en normal træning vil jeg gerne, der er nogle af spillerne, der bare tæsker løs på mig en times tid med en masse skud fra forskellige positioner. Når det sker, så har jeg det bare godt, fortæller den 22-årige målmand Emil Nielsen - Årets spiller i Skjern Håndbold 2018/19.

Annonce

De har været årets spiller

Årets spiller i Skjern Håndbold:

1997/98 Henrik Bergholt
1998/99 Henrik Sloth
1999/00 Peder Christensen
2000/01 Jesper Jensen
2001/02 Claus Hansen
2002/03 Kristian Gjessing
2003/04 Michael V. Knudsen
2004/05 Sune Agerschou
2005/06 Lars Møller Madsen
2006/07 Jesper Jensen
2007/08 Vignir Svarvarsson
2008/09 Anders Eggert
2009/10 Claus Møller Jacobsen
2010/11 Jacob Østergaard
2011/12 René Rasmussen
2012/13 Henrik Møllgaard
2013/14 Henrik Møllgaard
2014/15 Thomas Klitgaard
2015/16 Kasper Søndergaard
2016/17 Bjarte Myrhol
2017/18 René Rasmussen
2018/19 Emil Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce