Skjern Håndbold

Ingen tvivl blandt fansene: Emil Nielsen er årets spiller

Nu er der mere at juble over for Emil Nielsen, for målmanden er netop kåret som årets spiller i Skjern Håndbold. Foto: Jørgen Kirk
Skjern-tilhængerne var ikke i tvivl. Med overvældende majoritet har de stemt på målmand Emil Nielsen som årets spiller i Skjern Håndbold i sæsonen 2018/19.

Skjern: Årets spiller i Skjern Håndbold 2018/19 - Emil Nielsen.

Skjern-tilhængerne har talt, og der var overhovedet ingen tvivl om, at den populære målmand skulle med på den nu 22 personer lange liste over store spillere i Skjern Håndbolds historie.

Skjern Håndbold havde stor tro på, at talentet Emil Nielsen ville blive en stjerne. Derfor lavede klubben en aftale med Emil Nielsen, selv om han i en længere periode var hårdt ramt af meningitis.

- Jeg var da selv lidt nervøs for, hvor jeg stod. Jeg havde haft en periode på omkring et halvt år, hvor jeg ikke tog mange bolde. Men da jeg kom her til Skjern Håndbold, havde jeg en vildt god optakt til sæsonen. Det gav mig stor tro på, at alt nok skulle blive godt igen, fortæller Emil Nielsen.

Og godt blev det. Et dansk mesterskab, kvartfinale i Champions League, tre A-landskampe og en ny kontrakt med den store franske klub HBC Nantes på mindre end to sæsoner i Skjern Håndbold, som Emil Nielsen når 100 kampe for, hvis Skjern når semifinalerne.

- Og det gør vi. Jeg skal nok få de 100 kampe, siger Emil Nielsen dagen før slutspilskampen mod SønderjyskE.

Han kalder de knap to år i Skjern Håndbold for en fantastisk rejse.

- I en helt igennem fantastisk klub. Jeg er stolt over at spille for Skjern Håndbold. Det er en sindssygt god klub, der har gjort, at jeg er, hvor jeg er i dag. Og det er alle i klubben, der har bidraget. Hver eneste dag. Jeg føler, pilen er gået op for mig hele tiden, siger Emil Nielsen.

Ud over at være kåret som årets spiller i Skjern Håndbold er Emil Nielsen også med på Divisionsforeningen Håndbolds årets hold. Men det er ikke hæder, Emil Nielsen går helt specifikt efter.

- Det er ikke sådan, at jeg står foran spejlet og siger til mig selv, at jeg går efter de titler. Mit mål er at være den bedste. Det er det, jeg stræber efter. Jeg går efter at vinde sammen med et hold. Så kommer alt det andet, hvis jeg gør det godt nok, forklarer Emil Nielsen.

Han har accepteret, at han må have talent for at stå i håndboldmålet.

- Men det er ikke nok i sig selv. Det ved alle. Der følger masser af hårdt arbejde med, siger Emil Nielsen.

Og han har arbejdet hårdt. I mange år.

- Da jeg var U12, da spillede jeg på to forskellige hold. Det betød, jeg trænede seks gange i ugen. Og det har jeg gjort lige siden. Jeg har hele tiden haft lysten og sulten til at træne og spille hele tiden. For håndbold er sjovt for mig. Det kan du også se her i Skjern Håndbold. Efter en normal træning vil jeg gerne, der er nogle af spillerne, der bare tæsker løs på mig en times tid med en masse skud fra forskellige positioner. Når det sker, så har jeg det bare godt, fortæller den 22-årige målmand Emil Nielsen - Årets spiller i Skjern Håndbold 2018/19.

De har været årets spiller

Årets spiller i Skjern Håndbold:

1997/98 Henrik Bergholt
1998/99 Henrik Sloth
1999/00 Peder Christensen
2000/01 Jesper Jensen
2001/02 Claus Hansen
2002/03 Kristian Gjessing
2003/04 Michael V. Knudsen
2004/05 Sune Agerschou
2005/06 Lars Møller Madsen
2006/07 Jesper Jensen
2007/08 Vignir Svarvarsson
2008/09 Anders Eggert
2009/10 Claus Møller Jacobsen
2010/11 Jacob Østergaard
2011/12 René Rasmussen
2012/13 Henrik Møllgaard
2013/14 Henrik Møllgaard
2014/15 Thomas Klitgaard
2015/16 Kasper Søndergaard
2016/17 Bjarte Myrhol
2017/18 René Rasmussen
2018/19 Emil Nielsen

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce