Annonce
Skjern Håndbold

Emil Bergholt vender hjem til Skjern Håndbold - men først til næste sommer

Emil Bergholt i midten i kamp for Mors-Thy Håndbold mod GOG. Emil Bergholt blev kåret som årets spiller i Mors-Thy Håndbold i denne sæson. Han bliver i klubben frem til næste sommer, hvor han vender tilbage til Skjern Håndbold. Arkivfoto: Michael Bager
Emil Bergholt forlod Skjern Håndbold i sommeren 2017 i håb om at udvikle sig som håndboldspiller. Den plan er lykkedes. Til næste sommer vender han hjem på en treårig aftale.

Skjern: - Men det, at jeg stopper i Skjern Håndbold, er jo ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan vende hjem igen senere.

Sådan sagde Emil Bergholt i februar 2017, da han som 19-årig fortalte, han søgte nye veje i kampen for at få mere spilletid og en større rolle på håndboldbanen efter ti år i barndomsklubben.

Og nu vender Emil Bergholt retur til Skjern Håndbold. Godt nok først til næste sommer, når han tiltræder en treårig aftale med den klub, hvor han i sæsonen 2014/15 blev kåret som årets talent.

Det er ikke en del af et forløb, som Emil Bergholt havde planlagt.

- Nej jeg har ikke set det som et spørgsmål om tid, inden jeg vendte tilbage. Jeg har bare haft et håb om, at jeg kunne blive en god nok håndboldspiller til, at Skjern Håndbold ville have mig tilbage, fortæller Emil Bergholt.

Annonce

Grøn helt ind i knoglerne

Da Emil Bergholt i 2017 skiftede til TM Tønder i ligaen, fortalte Skjern Håndbolds Carsten Thygesen, at man gerne ville forlænge med Emil Bergholt, som Carsten Thygesen kaldte - grøn helt ind i knoglerne. En udlejning kunne så komme på tale.

- Men det ville jeg ikke. Så ville jeg føle, at jeg stod med et ben i to lejre, fortæller Emil Bergholt.

Tilbage i 2017 var kampen om en plads på stregen hård. Thomas Klitgaard og Bjarte Myrhol var umulige at skubbe væk.

Emil Bergholt siddende på Skjerns bænk. Det gjorde han for meget, da han senest spillede i klubben. Nu regner stregspilleren med masser af spilletid i begge ender af banen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Så jeg dækkede mest op. Men det var på en måde, der ikke var langtidsholdbar. Jeg gjorde det på teknik og fight. Der skulle mere fysik på. Det er der kommet. Jeg har bygget 10-15 kilo muskler mere på siden da, uden det er gået ud over min hurtighed, fortæller Emil Bergholt, mens han typisk nok er på vej til dagens selvtræning.

Han skiftede til TM Tønder for at blive en tovejs-spiller. En spiller med en rolle i både forsvar og angreb. Den rolle fik han med det samme, og efter nedrykning til 1. division skiftede han året efter til Mors-Thy Håndbold, hvor han i seneste sæson har haft stor succes. Emil Bergholt blev ganske enkelt kåret som sæsonens bedste spiller i Mors-Thy Håndbold.

Annonce

Har udviklet sig enormt

- Jeg har udviklet mig enormt i Tønder og på Mors og fået tildelt store roller og meget ansvar. Derfor er jeg i en helt anden forfatning, end da jeg forlod Skjern tilbage i 2017. Jeg er på et niveau håndboldmæssigt nu, hvor jeg føler, at jeg kan byde ind og tage et stort ansvar og bidrage i en topklub som Skjern. Hvor stor rollen bliver, er op til mig selv at indfri, siger Emil Bergholt.

Han kalder timingen perfekt.

- Nu har jeg en hel sæson mere, hvor jeg kan udvikle mig endnu mere og få endnu mere rutine fra ligaen. Og jeg vil gerne understrege, at jeg ikke vender tilbage for bare at vende tilbage. Jeg vender tilbage, fordi jeg vil blive en stor spiller i Skjern Håndbold, fortæller Emil Bergholt, der havde sin største oplevelse i klubben, da Skjern Håndbold blev pokalmestre i 2017. Triumfen i 2017 var ikke den samme, for dengang spillede Emil Bergholt ikke nogen videre rolle på holdet.


Nej jeg har ikke set det som et spørgsmål om tid, inden jeg vendte tilbage. Jeg har bare haft et håb om, at jeg kunne blive en god nok håndboldspiller til, at Skjern Håndbold ville have mig tilbage.

Emil Bergholt, håndboldspiller fra Skjern


I Mors-Thy Håndbold er de både kede af det og stolte over aftalen.

- De er ærgerlige over, at jeg skifter. Omvendt er de også stolte over, at de kan være med til at udvikle en spiller, så han kan komme videre til en større klub. Jeg har sagt til dem, at jeg selvfølgelig har 100 procent fokus på Mors-Thy Håndbold i næste sæson, fortæller Emil Bergholt.

Han har hele tiden holdt kontakt til Skjern Håndbold.

- Siden vi tog afsked med Emil, så har vi holdt et skarpt øje med ham. Han besidder alle de værdier, som Skjern Håndbold står inde for – og som han selv siger, så har hans udvikling kun gået én vej. - Derfor glæder vi os til – og er stolte over – at én af vores egne talenter næste sommer skal trække nummer 14 over hovedet igen, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce