Fodbold

Emil Bay Jensen fik knæskal slået af led

Andreas Jensen scorede sæsonens første mål for BK Klitten i serie 3. Arkivfoto: Lisbeth Birkmose
BK Klittens Emil Bay Jensen fik en knæskal slået af led, og Mads Lodberg fik direkte rødt. Alligevel fik Klitten 1-1 i sæsonpremieren i serie 3 hjemme mod FodboldHoldet Herning. Skjern GF 2 fik 2-2 ude mod Herning KFUM.

Serie 3 pulje 32

Klitten-FodboldHoldet 1-1

1-0 efter 28 minutter ved Andreas Jensen på herligt langskud.

1-1 efter 80 minutter på straffespark begået af Anders Bilberg.

- Det blev en rodet kamp. Det værste var, at Emil Bay Jensen omkring pausen fik knæskallen slået af led. Det var ikke rart. Det var også skidt, at Mads Lodberg fik direkte rødt for en nødbremse efter 37 minutter. Vi var tæt på at holde fast hele vejen hjem, selv om vi var i undertal en times tid. Der var ganske få chancer, måske tre til hvert hold hvis man tager det hele med. Jeg synes, vi skulle have vundet. Men FodboldHoldet havde godt gejst, og de var gode på kontraløb, så måske var resultatet i orden, sagde Klittens træner Carsten Olesen.

Herning KFUM-Skjern 2 2-2

0-1 efter to minutter ved Kian Brasen på lob over målmanden efter en bold i dybden fra debutanten Christoffer Fris.

1-1 efter 66 minutter.

2-1 efter 69 minutter.

2-2 efter 76 minutter ved Joakim Gade på lob over målmanden efter endnu en bold i dybden.

- Det var ok. Herning KFUM fik trods alt 37 point i serie 3 i foråret, mens vi er oprykkere, så uafgjort er fint på udebane. Vi fik en dejlig start. Resten af første halvleg, synes jeg, vi var farligst. Herning KFUM havde enkelte farlige bolde i dybden, men generelt havde vores midterforsvar med Morten Sjælland og debutanten Frederik Wendelboe styr på tingene. I starten af anden halvleg var vi pressede, og det gav os muligheder for at løbe kontra. Det gav gode chancer, men vi var pressede. Midt i halvlegen scorede Herning så to gange lige efter hinanden. Det sidste mål mens vi havde en mand skadet. Efter 2-1 fik vi gang i spillet igen, og det lykkedes at få udlignet. I slutfasen kunne begge hold have sikret sejren. Først reddede målmand Frederik Osmundsen en helt åben chance til hjemmeholdet, og kort efter brændte Mads Hansen en stor chance for os, fortalte Skjerns træner Jan Thomsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce